17/04/2013

Germanor dels imputats

2 min

Per més que ho intento, em resisteixo a considerar Jordi Pujol un símbol de Catalunya equiparable a l'escut, la bandera, la muntanya serrada o el setrill de Rafel Marquina. No vull que ningú sigui tractat com un símbol del meu país. Ni Pep Guardiola ni Àngels Gonyalons.

A Hora 14 de la Ser sento un telegrama del periodista madrileny Miguel Ángel Aguilar dirigit a Jordi Pujol Ferrusola que conclou: "Conviene en todo momento desmentir que el patriotismo sea el último refugio de los canallas". Francament, em sap greu quan s'ataca frívolament el patriotisme dels militars espanyols i els lectors dels diaris ABC i El País .

Alguns diaris han il·lustrat les notícies de l'evasió fiscal de Jordi Pujol Ferrusola i la del cas d'Oriol Pujol i la concessió d'itevés amb una foto a l'Aneto del 1999: hi surten Jordi i Oriol més un altre germà, Pere. A la notícia no es fa cap referència d'una possible implicació de Pere Pujol. Llavors, per què hi surt retratat? I a què treu cap, la foto? Insinuen potser que des de l'Aneto Jordi Pujol Ferrusola va mirar cap a Andorra i va dir "Calla"?

Altres diaris ho han il·lustrat amb fotos de quan els set germans Pujol eren molt més joves, dels anys 80. Una en un interior, mudats, i una altra en un jardí, més informals. Ens estan dient que ja llavors els germans Pujol, tots set, maquinaven l'assumpte de les itevés? Què hi van aportar els dos petits, més o menys d'uns deu i dotze anys?

La meva germana és professora de religió i ètica en una escola del Sagrat Cor. No és probable, però potser algun dia cometrà un desfalc i es fugarà amb els diners a un país sense extradició. De tant en tant viatgem junts i ens fem fotos. Sempre somric a càmera, ja que en l'hipotètic cas que imputessin ma germana, una de les foto tindria molts números per sortir publicada a El Mundo .

stats