NOVA TEMPORADA TELEVISIVA
Mèdia 08/01/2012

La graella es renova per acollir estrenes

Albert Castellví Roca
3 min
La graella es renova per acollir estrenes

Amb el canvi d'any, les graelles de televisió també canvien. Superat el parèntesi nadalenc, demà es tornen a posar en marxa les programacions habituals -entre d'altres, tornen a TV3 Els matins , La Riera i Divendres -, però ho faran amb notables diferències respecte a les últimes setmanes del 2011. Les estrenes s'han de fer un lloc a la graella, mentre que altres espais canvien de dia o d'horari per millorar els resultats. Aquesta serà, a partir d'ara, l'oferta televisiva setmanal de les principals cadenes.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Dilluns: TVC canvia el prime time dels dos canals principals

TV3 posa en marxa demà la seva gran aposta de ficció per als primers mesos de l'any, Kubala, Moreno i Manchón , que s'emetrà cada dilluns a partir de les 22.30, després del Crackòvia , que es manté intacte. La nova sèrie haurà de competir amb ofertes ben consolidades el primer dia de la setmana, com Águila roja a La 1 o CSI a Telecinco. El 33 també afegeix un nou espai a la nit dels dilluns. Es tracta de Sonora , un programa sobre música tradicional que s'oferirà a les 21.45 i que, com és habitual a la cadena, es reemetrà al llarg de la setmana. Entre les redifusions destaca la del dissabte al matí, a la franja que fins ara ocupaven Nydia i Rodasons , dos espais de temàtica similar que desapareixen.

Dimarts: Toledo , l'arma d'Antena 3 contra els talents de Telecinco

Els grans resultats que Tú sí que vales està donant a Telecinco, especialment durant les últimes setmanes -al conjunt de l'Estat ha fregat, i fins i tot superat en una ocasió, els tres milions d'espectadors- ha obligat Antena 3 a moure peça per fer-hi front. I la cadena de Planeta ha apostat fort optant per situar a la nit dels dimarts la nova sèrie Toledo , amb la qual espera retrobar el filó de Gran Hotel i contrarestar l'èxit del concurs de talents. També hi ha hagut novetats a La 1, que des d'aquesta setmana emet a les 00.00 Climas extremos , després del ja tradicional Españoles en el mundo . TV3, per la seva banda, manté en prime time un clàssic com l' APM?

Dimecres: S'hi traslladen Downton Abbey i Òpera en texans

L'arribada de Toledo als dimarts enviarà a partir d'ara la segona temporada de Downton Abbey -que no està donant a Antena 3 l'èxit esperat- als dimecres, en què competirà amb opcions més fluixes, com Tierra de lobos a Telecinco i Comando actualidad a La 1. També estrenarà horari els dimecres a les 22.40 una de les revelacions de la temporada, el programa del 33 Òpera en texans , que abandona la nit dels diumenges. Pel que fa a TV3 hi mantindrà el Sense ficció , tot i que el futbol pot obligar a fer-hi canvis. Aquesta mateixa setmana, sense anar més lluny, el partit de Copa del Rei de dijous entre l'Osasuna i el Barça farà que el Polònia s'avanci un dia i que l'espai de reportatges comenci més tard.

Dijous: El dia 19 arriba No me les puc treure del cap

La segona temporada de No me les puc treure del cap haurà d'esperar fins al 19 de gener per iniciar l'emissió regular, més enllà de l'especial de Nadal. TV3 ha situat l'espai els dijous abans del Polònia i el Banda ampla , en substitució de Caçadors de bolets , i s'haurà de veure les cares amb Sherlock . Antena 3 estrenarà la setmana entrant la sèrie britànica que actualitza les investigacions de Sherlock Holmes i que fa uns mesos ja va emetre el 3XL. També s'esperen per als dijous el Gran Hermano 12+1 de Telecinco i els nous capítols de Cuéntame cómo pasó , que es manté en antena a La 1. Mentrestant, el circuit català de La 2 posa en marxa aquest dijous a les 20.30 el nou espai Cims , en què personatges coneguts pujaran muntanyes catalanes. Al primer episodi, Queco Novell s'enfila al Pedraforca.

Divendres: Poques novetats per entrar al cap de setmana

La nit de divendres es mantindrà exactament igual que els últims mesos, amb el Zona zàping i cinema a TV3, La hora de José Mota a La 1, Sálvame deluxe a Telecinco i Atrapa un millón a Antena 3.

Dissabte: TV3 estrena Boscos i La 2 un espai de cinema còmic

Dissabte que ve TV3 posa en marxa Boscos , un programa que recorrerà les superfícies forestals catalanes i que s'emetrà a les 20.20. També hi haurà canvis al 33, amb l'emissió a les 21.20 de No t'ho perdis -fins ara els diumenges- i a La 2, que estrenarà De qué se ríen los europeos , un nou cicle de cinema amb les millors comèdies rodades al Vell Continent al llarg de les últimes dècades. Informe semanal segueix intocable a La 1, mentre que Telecinco endarrereix La noria i hi introdueix abans El gran debate , també amb Jordi González.

Diumenge: La setena temporada de Bones , a La Sexta

Avui mateix arriben a La Sexta els nous episodis de la sèrie Bones , que de moment ocuparà la franja habitual de Salvados a les 22.25. A partir de la setmana vinent, també hi haurà novetats al 33, que avança En clau de vi fins a les 21.25 i dedica després un espai als Grans documentals . La resta es manté sense canvis, amb el 30 minuts a TV3, Aída a Telecinco i cinema tant a La 1 com a Antena 3.

stats