PROGRAMACIÓ

‘El gran dictat’ s’acaba aquest any

El concurs de TV3 s’acomiadarà amb dos programes especials que reuniran antics participants

El gran dictat abaixarà la persiana abans de finals d’any. El concurs de llengua catalana de TV3, presentat per Òscar Dalmau, posarà punt final a la seva trajectòria televisiva després de set anys i més de mil programes emesos. Per acomiadar-se de la petita pantalla, el concurs oferirà dues entregues especials en què a la grada del públic reunirà alguns dels participants que han passat pel plató d’ El gran dictat. Aquests dos programes es gravaran el divendres 4 de novembre.

D’aquesta manera, El gran dictat tancarà la seva etapa televisiva, que va començar el 2009 durant els vespres dels caps de setmana. El concurs, que durant prop de 30 minuts posa a prova les habilitats lingüístiques dels participants a través de diversos reptes, va passar a emetre’s els migdies dels dies feiners la temporada 2011-2012. Un any després, l’espai va saltar a la franja dels vespres dels dies feiners, on s’ha mantingut des d’aleshores. Al llarg de la seva trajectòria, El gran dictat ha aconseguit prop de 200.000 espectadors i un 10% de quota de pantalla de mitjana. La temporada passada, però, va fer els registres més baixos des que s’emet en la franja del vespre, amb 173.000 seguidors i un 8,5% de share.

A part de les dues entregues finals, el programa prepara per a les pròximes setmanes altres especials. De cara al novembre, El gran dictat farà una sèrie de programes que giraran al voltant de les variants dialectals del català i que comptaran amb concursants de la Catalunya del Nord, la Franja de Ponent, les Illes i el País Valencià. Així mateix, al desembre el concurs acollirà famosos que recaptaran diners per a La Marató de TV3. A més, la setmana passada l’espai va oferir una sèrie de cinc edicions especials en què tots els participants eren estrangers que viuen a Catalunya. De fet, durant la seva etapa televisiva El gran dictat ha organitzat diverses versions del concurs, com ara una sèrie d’entregues infantils anomenada El petit dictat. El programa també va tenir una versió vip titulada El gran gran dictat, en què famosos s’enfrontaven entre ells al concurs durant els dissabtes a la nit. Aquesta versió del concurs es va estrenar el desembre del 2012 i, des d’aleshores, va aparèixer en nombroses ocasions a TV3. L’última entrega d’ El gran gran dictat es va emetre a principis d’abril.

De moment, TV3 no ha anunciat què substituirà El gran dictat. Tot i això, el programa Versió RAC1  va explicar dilluns que la mateixa productora d’ El gran dictat, Triacom Audiovisual, s’encarregarà del nou programa dels vespres a la televisió pública catalana. Segons RAC1, aquest espai es titularà El mestre i serà un concurs en què els participants hauran de respondre correctament a una sèrie de preguntes. El guanyador de cada edició s’endurà el títol de mestre del programa.

Més continguts de