L'ÚNIC AMB SEU CENTRAL A BARCELONA
Mèdia 23/12/2011

El gratuït 'ADN' tanca avui, després d'un rellançament fallit

à.g.m.
1 min
Portada del diari d'ahir, penúltim dia que s'haurà publicat.

BARCELONA.El diari ADN apareix avui per últim cop, segons van comunicar ahir els responsables de recursos humans a la plantilla del rotatiu gratuït, propietat de Planeta i dirigit per Albert Montagut. La plantilla del diari rondava els 60 treballadors.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El diari tenia previst descansar, com era habitual, la setmana de Nadal a Cap d'Any, però ahir l'empresa va anunciar per sorpresa que l'aturada es convertia en definitiva. Entre els motius adduïts hi ha els mals resultats econòmics dels últims exercicis i el fracàs de l'operació de rellançament que, amb el nom d' ADN Plus , l'editora va posar en marxa tot just a l'octubre.

El diari havia anat reduint el nombre d'edicions, fins a les 9 que publicava en l'actualitat, a les ciutats de Barcelona, Lleida, Mallorca, València, Bilbao, Madrid, Màlaga, Sevilla i Saragossa.

Aposta per la qualitat

Fundat el 2005, va ser el quart diari gratuït d'abast estatal, nascut en plena eufòria de la publicitat. Tres trets el singularitzaven: la voluntat d'oferir continguts propis de qualitat -el percentatge de notícies d'agència era menor que a la competència-, el fet que la central fos a Barcelona i l'aposta pel digital. El diari va patir diverses crisis i reestructuracions, sempre a la baixa, fins a arribar a la situació actual, en la qual tirava 509.646 exemplars (dades del novembre), sempre al darrere de 20 minutos i Qué! , els dos supervivents del sector, després del tancament de Metro el 2009.

Pel que fa a l'edició de Barcelona, el rotatiu imprimia només 127.416 exemplars, una caiguda severa des dels 172.730 certificats per l'OJD a l'octubre.

stats