18/06/2011

La guerra de la propaganda

2 min

Uns titulars van ser més potents: "Diversos descerebrats han estat a punt d'encendre la guspira" (La Sexta), "Parlament sota setge", "Indigna violència" i "Comportament impropi en democràcia" (Telecinco), "El que no havíem vist mai en democràcia" (Antena 3) i "El Parlament assetjat" o "Intent de bloqueig insòlit" (TV3). Altres titulars van ser sorprenentment suaus: "Els indignats davant del Parlament. Diversos diputats han arribat en helicòpter per esquivar el 15-M" (La 1). Això sí, tothom va coincidir a oferir hores i hores d'informació sobre els fets violents de dimecres a les portes del Parlament. De tot el que he vist, he triat dos moments.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

1) Dijous, TV3 va oferir l'enregistrament d'una conversa telefònica mantinguda dimarts entre un dels autoanomenats indignats i un intendent dels Mossos. És evident que en plena guerra de la propaganda (per cert, matèria en què els indignats són uns mestres), l'objectiu de la filtració era demostrar que els organitzadors del setge no tenien intencions violentes. El que no tinc clar és si una cadena de televisió pública ha d'emetre o no un fragment concret d'una conversa privada que no sabem si té o no té altres moments potser no tan amables .

2) Dimecres al vespre, als titulars de La Sexta vam sentir: "Destaquem per sorprenent la lectura tan particular i gratuïta que fa dels fets el diputat Alfons López Tena, que ha dit que entre els que protesten avui a Barcelona no hi havia ningú que parlés en català. Es veu que la lògica por li impedia sentir-hi (i passen imatges on sentim que també l'insulten en català) o només pretenia agitar sensibilitats nacionalistes". Dit això, van carregar contra ell perquè al faristol del Parlament "es va negar" a parlar en castellà. Potser desconeixien que Telecinco i Cuatro sí que van passar-nos López Tena parlant en castellà. No al faristol, però sí als passadissos del Parlament.

stats