Televisió
Mèdia 20/09/2012

Un guionista acusa TVE d'haver-li robat la idea de 'Stamos okupa2'

Toni Betrán i un company van presentar el projecte a la cadena, el 2008, però no els el va comprar

Ara
1 min

BarcelonaEl guionista Toni Betrán, actual director del programa 'Gormandia' de Canal 9, ha denunciat, a través del blog 'Bloguionistas', que TVE va robar-li la idea de la sèrie 'Stamos okupa2'. L'any 2008, Betrán i un company van crear una ficció amb el mateix argument. Els creadors van intentar vendre-la per diferents cadenes de televisió, entre elles la pública espanyola, però el projecte no va ser aprovat. La sèrie es va estrenar el passat divendres a TVE amb poc més d'1.300.000 espectadors al conjunt de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Al blog, Betrán i el seu company expliquen, des de l'inici, d'on i com va sorgir la idea. “Teníem més de deu anys d'experiència en la professió i el suport de treballs ben fets per confiar en la sèrie”, defensen els creadors sobre el seu projecte. Amb el suport d'uns productors que es van interessar per la producció, els guionistes van moure la ficció per les televisions. El febrer del 2009, els dos companys van presentar la idea, en primer lloc a TVE, però mai van obtenir resposta. Els mesos següents, també van visitar Antena 3, Cuatro i Telecinco, i tampoc ningú el va acceptar. “Els agrada però no es llancen i queda en un calaix”, confessen els creadors.

Però els guionistes no es van rendir i van involucrar una important actriu en el projecte, de la qual no revelen el nom. Amb aquest canvi, Antena 3 es va tornar a interessar per la sèrie però, finalment, tampoc els va comprar el producte. El desembre del 2010, els productors es van assabentar, a través del diari 'El País', que TVE emetria una sèrie “pròpia” amb el mateix argument que la de Betrán.

stats