Mèdia 15/08/2013

Pirates informàtics partidaris d'Al-Assad ataquen les webs de diversos mitjans dels EUA

L''Exèrcit Electrònic Sirià' ataca les webs de la 'CNN', el 'Washington Post', i 'Time'

Efe
2 min

WashingtonEl diari 'The Washington Post', la cadena de televisió CNN i la revista 'Time' han estat víctimes aquest dijous d'un atac de pirateria informàtica a mans d'un grup partidari del president sirià, Baixar al-Assad, segons han informat els propis mitjans. En una nota editorial, el 'Washington Post' s'ha disculpat pels inconvenients produïts pel "pirateig" ja que els usuaris, en entrar a alguns articles, eren redireccionats a la pàgina de l''Exèrcit Electrònic Sirià', pertanyent al grup de 'hackers'.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Hores més tard del "pirateig" contra un dels diaris més influents dels Estats Units, la pàgina web de la cadena CNN i la de la revista 'Time' han estat víctimes dels mateixos atacs. En una piulada, l''Exèrcit Electrònic Sirià' ha assegurat haver atacat el 'Post', la 'CNN' i 'Time' "hackejant" el servei Outbrain, un recopilador de continguts digitals que recomana notícies i altres serveis 'online'. De fet, un portaveu de la revista 'Time', Daniel Kile, ha assegurat que, si bé havien tingut problemes, no podia confirmar que l'origen hagués estat un atac informàtic.

L'abril passat, el compte de la xarxa social Twitter de l'agència de notícies Associated Press també va ser piratejat per un grup de suport a Al-Assad, qua va aconseguir publicar un tuit que alertava de "dues explosions" a la Casa Blanca en què havia resultat "ferit" el president dels Estats Units, Barack Obama. Aquell episodi va provocar una caiguda immediata de la Borsa de Nova York, que va trigar uns minuts a recuperar-se del ensurt.

Precisament aquest dimarts, la pàgina web del diari 'The New York Times' va veure interromput el seu servei per problemes tècnics i va generar tota mena de comentaris a Twitter, inclosa la possibilitat d'haver patit un ciberatac. El col·lapse de la versió a la xarxa de la pàgina de la companyia editora, del sistema de correu electrònic i de l'aplicació per a telèfons intel·ligents d'un dels diaris més importants del món es va prolongar durant diverses hores.

stats