Una història d'abusos a l'Escolania de Montserrat destapada 50 anys més tard, i quatre notícies més del dia

Les cinc propostes de l'ARA per acabar la jornada ben informats 

Montserrat demana perdó pels abusos: "El germà Andreu va ser un depredador sexual i un pederasta" / XAVI BERTRAL

1.

Montserrat demana perdó pels abusos: "El germà Andreu va ser un depredador sexual i un pederasta". L'abadia reconeix 12 víctimes del monjo fundador del moviment escolta i admet un segon agressor, que era el cap de l'Escolania als anys 60.  Una història d’abusos a l’Escolania de Montserrat destapada 50 anys més tard. L’exmonjo confessa a l’ARA que va fer tocaments a un menor. 

2.

Borràs: "Si necessitem unitat per a la sentència, no crec que sigui hàbil convocar eleccions. Sabem que divideixen". La diputada de JxCat es mostra partidària del govern de concentració i considera que "anem tard". 

3.

Junqueras: "¿Des de quan l'exercici democràtic del dret de vot afebleix les institucions d'un país?" L'expresident Puigdemont va refusar l'avançament electoral per "enfortir les institucions". 

4.

Corpinnat i Clàssic Penedès es fusionaran en una nova DO per competir amb el cava. La DO Cava acusa els dos segells de deslleialtat per la nova creació. 

5.

CATALANS SENSE DRET A VOT. Un retrat de la Catalunya diversa a través de les històries vitals d'homes i dones de diferents orígens. No us perdeu l'interactiu especial que hem preparat per a l'Onze de Setembre.