Mèdia 03/03/2021

'La hora de La 1' utilitza una foto de la princesa Elionor i la infanta Sofia per parlar de la vacunació de les infantes Elena i Cristina

L'espai ha assegurat que ha sigut un error tècnic i ha demanat disculpes tant en directe com a través de les xarxes socials

A.P.
2 min
El programa ha utilitzat una foto de la princesa Elionor i la infanta Sofia per error

El programa matinal de TVE, La hora de La 1, ha demanat disculpes per haver utilitzat per error una imatge de la princesa Elionor i la infanta Sofia per il·lustrar la notícia de la vacunació de les seves tietes, les infantes Elena i Cristina, durant el seu viatge als Emirats Àrabs. A través de Twitter, l'espai ha assegurat que ha sigut un error tècnic i ha demanat disculpes.

En un moment del programa, un dels periodistes feia el repàs de les notícies clau del dia. A l'arribar a la polèmica sobre la vacunació de les infantes Elena i Cristina aprofitant una visita al seu pare, el rei emèrit, als Emirats Àrabs, la foto que ha aparegut en pantalla era de la princesa Elionor i la infanta Sofia. Passats uns segons, el periodista s'ha adonat de l'error i ha demanat perdó a l'audiència.

El programa que presenta Mònica López està en el punt de mira després que fa unes setmanes utilitzés un polèmic rètol que feia referència a la decisió dels reis d'enviar la princesa Elionor a estudiar batxillerat a Gal·les. Durant l'explicació de la notícia, l'espai va sobreimpressionar un càiron en què es podia llegir "Elionor se'n va d'Espanya, com el seu avi", en referència a Joan Carles I, que va marxar d'Espanya quan es van començar a multiplicar les sospites sobre les seves pràctiques econòmiques il·legals.

La polèmica pel rètol va fer que el programa acomiadés el responsable del càiron, Bernat Barrachina, treballador extern de TVE, i que la direcció de la cadena rellevés del seu lloc de treball l'encarregat de la seva supervisió, tal com va reconèixer Rosa María Mateo, administadora única provisional de RTVE, en la seva última compareixença a la comissió de control.

stats