Mèdia 18/07/2012

60 hores diàries de Jocs Olímpics a TVE

RTVE oferirà una cobertura sense precedents dels Jocs Olímpics de Londres. Malgrat les retallades, cada dia es veuran per televisió 60 hores de competició i la web del grup emetrà totes les proves en directe.

Albert Castellví Roca
2 min
60 hores diàries de  Jocs Olímpics a TVE

BARCELONA.Per a RTVE aquests seran els Jocs de les retallades, però la corporació estatal no ha escatimat esforços per fer arribar als espectadors absolutament tot el que passi a Londres entre el 27 de juliol i el 12 d'agost. El sever ajust pressupostari a què estan sotmesos els mitjans públics ha obligat a retallar en un 30% el nombre de persones desplaçades a la capital britànica en comparació amb les que van anar a Pequín ara fa quatre anys, segons va detallar dilluns el cap d'esports de TVE, Ignacio Gómez Acebo. Però tot i així la corporació ha enviat als Jocs 123 professionals, que sumaran esforços amb els treballadors de la corresponsalia a Londres i 13 exesportistes que col·laboraran com a comentaristes en les transmissions.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La proposta de TVE és molt ambiciosa: cada dia es podran veure, a través dels diversos canals del grup, 60 hores de programació olímpica. De 9.00 a 15.00 i de 17.30 a 21.00, La 1 omplirà la graella amb les principals competicions de la jornada, i a partir de les 23.45 oferirà un especial de dues hores per resumir tota l'activitat del dia. Teledeporte es bolcarà en els Jocs amb transmissions en directe des de les 9.00 fins a la 1.00, mentre que durant la nit -quan la competició estarà aturada- oferirà redifusions de les principals proves de la jornada. El canal d'alta definició també dedicarà 24 hores al dia als Jocs Olímpics, si bé en general les emissions aniran en paral·lel a les de Teledeporte o La 1. A més, sempre que els horaris ho exigeixin, La 2 també connectarà amb Londres per ampliar l'oferta.

Tot, en directe i a la carta

RNE també dedicarà una atenció especial als Jocs, amb transmissions d'algunes proves i un programa especial cada tarda. Però, sens dubte, la millor via per no perdre's ni un detall de la cita olímpica serà la web de la corporació, Rtve.es, que disposarà de 19 canals que emetran en directe i de manera simultània totes les proves que s'estiguin disputant en cada moment. D'aquesta manera l'usuari podrà veure a la mateixa pantalla fins a quatre competicions alhora. A més, totes les transmissions es podran recuperar a la carta tot just minuts després que s'hagin acabat, segons promet RTVE. En total seran unes 2.200 hores de competició.

Aquesta oferta online , que tindrà una qualitat d'imatge superior a la de la TDT convencional, estarà disponible també per a telèfons i tauletes amb sistema operatiu iOS, Android i Windows Phone -gràcies a aplicacions gratuïtes específiques-, a més de televisions connectades i consoles com PS3 i Xbox Live.

stats