tradicions
Mèdia 05/04/2011

L'iPad 2 triomfa també a la festa xinesa dels morts

Durant el festival de Qingming, les comunitats xineses a Àsia honoren els seus ancestres cremant diners falsos o rèpliques d'articles de luxe com cotxes, bandoleres de disseny o, aquest any, l'iPad 2

REDACCIÓ / Reuters
1 min
Rèpliques en paper de tablets per cremar durant el festival

BarcelonaLa despossessió de l'iPad 2 d'Apple s'ha estès a l'altre vida i famílies xineses residents a Malàisia s'afanyen a comprar rèpliques de paper del popular tablet per tal de cremar-les en honor als seus morts, en el si d'un ritual que té segles d'antiguitat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El festival, que té com a punt de partida la filosofia confuciana de lleieltat a la família i a la tradició, és molt celebrat també pels xinesos residents a Malàisia, que suposen una quarta part dels 28 milions de persones que viuen al país, de majoria musulmana però multicultural.

“Alguns dels meus clients tenen somnis en què els seus familiars difunts els demanen articles de luxe com l'iPad 2”, va dir a Reuters Jeffrey Te, el dependent d'una botiga d'articles per a l'oració als afores de la capital. “Ara ja només els puc oferir el primer model de l'iPad”, va afegir Te, que va rebre 300 rèpliques en paper de l'iPad 2 pel festival i les va vendre de seguida.

A la botiga de Te, els iPads de primera i segona generació en paper es venen a un dòlar per la versió de 888 gigabytes de capacitat, un número favorable a la cultura xinesa.

stats