novetats tecnològiques
Mèdia 14/04/2011

L'iPhone 5 podria arribar a principis del 2012

Segons un informe d'Avian Securities, la fabricació de la nova versió de l''smartphone' d'Apple s'iniciaria el setembre i podria començar-se a comercialitzar a principis del 2012

Redacció / Europa Press
2 min
iPhone 4

BarcelonaApple va informar fa unes setmanes que presentaria la cinquena versió del seu sistema operatiu, el popular iOS, durant la propera Conferència Mundial Per a Desenvolupadors d'Apple (WWDC), que se celebrarà del 6 al 10 de juny a la Moscone West de San Francisco. Aquesta afirmació va fer córrer una gran allau de rumors sobre la possibilitat que Apple estigués a punt de treure algun nou dispositiu.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El primer rumor que es va difondre va ser el llançament d'una nova versió d'iPad a l'octubre d'aquest any. Els fabricants de components d'Apple a la Xina, però, van desmentir immediatament la informació. Tenint en compte que l'iPad 2 va començar a comercialitzar-se a principis de març d'aquest any, resulta difícil pensar que un nou model pugui deixar obsolet l'actual amb tan poc temps de diferència.

Més factible, però, resulta pensar que Apple estigui treballant en una nova versió del seu smartphone. Segons informa Bloomberg, aquest és el pronòstic que ha fet la consultora nord-americana RBC Capital Markets, amb base a Toronto (Canadà), que assegura que una nova versió d'Iphone serà llançada el proper setembre. El que no aclareix la consultora és si el nou model d'smartphone serà l'iPhone 5 o un model de baix cost de l'actual iPhone 4.

De fet, seria plausible pensar en les dues opcions, tenint en compte que Apple ja va confirmar a principis de febrer la seva voluntat de fabricar una versió més econòmica i més modesta del seu smartphone, per poder competir més directament amb fabricants que treballen amb Android i RIM, que compten amb models més econòmics.

No obstant, un informe publicat per Avian Securities assegura que la producció del nou iPhone 5 no s'iniciarà fins a finals de setembre del 2011, el que situaria la seva comercialització a principis del 2012.

Sigui com sigui, ja han aparegut les primeres filtracions de com serà el successor de l'iPhone 4 i, entre les principals novetats, destaca la carcasa posterior d'alumini amb una forma similiar a la del model 3G.

stats