20/01/2022

Iñaki, Cristina i Ainhoa: un campi qui pugui informatiu

2 min

1. Any 2022 i encara no ens hem espolsat de sobre la criminalització de les rosses. "Les estranyes fotos d'Iñaki Urdangarin amb una rossa que no és la infanta Cristina", deia ahir El Mundo. (No entenc aquest estranyes: ho serien si anessin en sengles monocicles i un cucurutxo al cap, però no deixaven d'estar passejant per la platja.) El Mundo o l'Abc també subratllaven que la dona era rossa, fins i tot quan ja se sabia que tenia un nom (Ainhoa) i un cognom (Armentia). Per a les dones, aquest és sempre un lose-lose: si hagués estat morena haurien alimentat el tòpic llatí i exuberant.

Portada El Mundo

2. L'Abc titula: "Ainhoa Armentia, la jove alabesa que surt amb Iñaki Urdangarin des del setembre". A veure, té 43 anys. A mi ja em va bé, que en tinc 47, però potser hauríem de reservar això de jove als qui, com a molt, vesteixen un 3 inicial.

3. Fa gràcia comparar el pragmatisme de l'Abc ("Falta per saber quan es farà oficial el divorci d'Urdangarin") amb l'esperança de La Vanguardia ("El futur del matrimoni és ara la gran incògnita"), diuen, després de recordar totes les proves que la parella ha superat. El diari català, a més, acaba amb una frase lapidària: "Ara afronten un problema que els iguala a altres matrimonis". Fins i tot en les dures hores d'una crisi sentimental s'aprofita per fer proselitisme dels royals per apropar-los al poble. El Mundo, en canvi, entrava a matadegolla i posava molt d'èmfasi en com Cristina no es va separar tot i la pressió familiar quan va esclatar el cas Nóos i ara ha d'entomar la publicació d'aquestes fotografies.

4. Durant unes quantes hores es va estar publicant en molts llocs que la fotografiada era la model Ania Montoya, ex Miss Àlaba. No és que tothom arribés a la mateixa i equivocada conclusió. Senzillament, es van començar a copiar els uns als altres fins que algú es va prendre la molèstia de contrastar-ho.

stats