Publicitat
Publicitat

protestes ciutadanes

El moviment dels 'indignats' s'estén com una taca d'oli arreu del món

La premsa internacional es fa ressò avui del suport que, cada cop més, diverses ciutats europees i d'altres punts del planeta estan fent a les protestes dels 'indignats' catalans i espanyols. Els rotatius destaquen el desafiament dels manifestants que, malgrat la prohibició, decideixen continuar amb les protestes

La premsa internacional té els ulls posats a Catalunya i a l'Estat espanyol i aquests darrers dies està fent una àmplia cobertura de tot el que 'es cou' al carrer.

Les edicions digitals dels rotatius es fan ressò avui del suport que, cada cop més, diverses ciutats d'arreu del món estan fent a les protestes dels 'indignats' catalans i espanyols i destaquen, també, el desafiament dels 'indignats' que, malgrat la prohibició, decideixen continuar amb les protestes.

Clarín diu “' Els indignats' d'Espanya s'estenen també per Europa” i destaca les manifestacions de Londres, Budapest, Praga, Atenes, Viena i Varsòvia, a més a més de les convocades a Nova York, Jerusalem, Rabat i Tanger. CNNMèxic titula “ Les protestes dels 'indignats' s'estenen a varis països” i afegeix Sao Paulo i Bogotà a les ja citades per Clarín.

Correio da manha evoca les paraules dels manifestants a Lisboa i diu “ Tots lluitem pel mateix”. Jornal de Notícias destaca les manifestacions de suport dels joves a Portugal i cita el crit de protesta dels 'indignats' a Lisboa, “ No pagarem el vostre deute”.

Público de Portugal diu “ Els manifestants mantenen les protestes a la vigília de les eleccions” i Al-Jazira Els manifestants desafien la prohibició del govern” i afegeix que unes 20.000 persones romanen a la Puerta del Sol a la vigília de les eleccions.

La BBC destaca les protestes a l'Estat espanyol com a principal notícia del moment en el seu apartat Top news story i diu “ Els manifestants desafien la prohibició de quedar-se a la Puerta del Sol”. En la mateixa línia, La Stampa diu “ Els 'indignats' desafien la prohibició de manifestar-se la jornada prèvia a la votació”, The Independent Es mantenen les protestes malgrat la prohibició”, Al-Jazira Els manifestants desafien la prohibició del govern” i The Guardian Els manifestants estan preparats per encarar-se a la policia”, i afegeix que els 'indignats' de Madrid i altres ciutats refusen abandonar la plaça malgrat l'advertiment del govern espanyol d'intervenir.

Els diaris també aprofiten el fil de les protestes per tractar altres temes relacionats amb l'economia i la política de l'Estat espanyol. The Wall street journal diu “ Les eleccions a l'Estat espanyol amenacen de destapar el deute” i afegeix que a mesura que augmenta el risc pels socialistes de perdre àrees clau, els economistes temen que surtin a la llum 'factures ocultes'. The Washington Post titula “ Els socialistes retallen l'estat del benestar, clamen els 'indignats'” i The Scotsman Les acampades de protesta desafien els principals partits de l'Estat espanyol”.

Oglobo presenta una fotogaleria amb imatges de les manifestacions i afegeix l'article d'una blogaire que diu “ Spanishrevolution: no es parla d'altra cosa”. El Nuevo Herald de Miami diu “ Les protestes populars sacsegen Espanya”.

Alguns diaris també destaquen les manifestacions dels 'indignats' a les seves edicions impreses i avui l'argentí Clarín titula “Cada cop més indignats”, i ho acompanya d'una imatge de la manifestació a la Puerta del Sol. La Stampa d'Itàlia diu “Els indignats no deixen la plaça” i també mostra una fotografia de la plaça de Madrid.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT