Els consells d'informatius de RTVE reclamen la dimissió del president de l'ens

Defineixen d'"inapropiat i perjudicial" per a l'organisme que José Antonio Sánchez hagi fet gala del seu vot al PP al Congrés dels Diputats

Les afirmacions del president de RTVE, José Antonio Sánchez, d'ahir al Congrés dels Diputats no han agradat als consells d'informatius de l'òrgan, que reclamen que dimiteixi. Durant la compareixença davant la comissió parlamentària de control a la corporació pública, Sánchez va reconèixer que és un ferm seguidor del Partit Popular i va afirmar que el vota i el seguirà votant. Per això, els consells d'informatius de RTVE consideren que aquestes declaracions "comprometen greument la credibilitat i la imatge d'independència a les quals estan obligats els serveis informatius de l'ens".

En un comunicat, els consells d'informatius defineixen d'"inapropiat i perjudicial" per a l'organisme que Sánchez hagi fet gala del seu vot al PP "quan actua en representació de la institució que presideix". En aquesta línia, els consells d'informatius diuen que aquest fet posa de manifest que la modificació legislativa del 2012 sobre el nomenament del president de la institució "elimina tot tipus de contrapesos i permet situar al capdavant de RTVE un home de partit". Així, els consells d'informatius reclamen "tornar a un sistema d'elecció que garanteixi el consens al voltant de la figura del president, així com la seva professionalitat".