L'Institut de Ciències Fotòniques i Pallapupas guanyen els premis Ignasi Pujol i Tatiana Sisquella

Maravillas Rojo serà reconeguda amb una menció especial durant la gala de lliurament dels guardons, que tindrà lloc aquesta tarda

L' Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) serà guardonat aquest dilluns a la tarda amb el premi ARA Fundació Bancària La Caixa Ignasi Pujol al foment de l'emprenedoria, i Maravillas Rojo rebrà una menció especial. Pel que fa al premi ARA Fundació Bancària La Caixa Tatiana Sisquella a la contribució social, el guardó recaurà en Pallapupas. Els premis, que enguany arriben a la segona edició, es lliuraran en una cerimònia que tindrà lloc al Palau de la Música Catalana i que formarà part de l'acte de celebració del cinquè aniversari de l'ARA, que tindrà com a moment culminant un concert de Jordi Savall.

El jurat dels premis ha reconegut la tasca de l' ICFO "per la recerca, la docència i l’impuls del sector industrial en l'àmbit de les ciències de la llum i de totes les disciplines en què la fotònica tingui incidència". Aquesta institució, fundada l'any 2002 i amb seu al Parc Mediterrani de la Tecnologia, acull una vintena de grups de recerca que treballen en més de 50 laboratoris, i col·labora amb centres de recerca líders, universitats, hospitals i diverses empreses privades d'àmbit local i d'arreu del món.

Per la seva banda, Maravillas Rojo, que va ser secretària general de Treball del ministeri de Treball i Immigració entre els anys 2008 i 2010 i va presidir Barcelona Activa entre el 1995 i el 2007, rebrà una menció especial en reconeixement de "la seva trajectòria en el foment de l’emprenedoria i la seva tasca en la promoció econòmica, ocupació, comerç, turisme i innovació". Rojo, nascuda a Barcelona el 1950, ha ocupat càrrecs de responsabilitat executiva en organismes com el port de Barcelona, Mercabarna, el Consorci de la Zona Franca o el Parc Tecnològic del Vallès, i des del 2004 és la secretària general del Centre Iberoamericà de Desenvolupament Estratègic Urbà (CIDEU). Aquesta trajectòria la converteix en una experta en el disseny i execució de polítiques actives d'ocupació, creació i creixement d'empreses i en la promoció de la innovació.

Pel que fa al premi Tatiana Sisquella, distingirà  Pallapupas "per la seva tasca d' humanització dels processos hospitalaris i de prevalença del subjecte per sobre de la malaltia mentre duri el procés", per "posar l’humor com a eina fonamental per poder fer front a les situacions adverses que es viuen al voltant d’una malaltia" i per "fer riure infants, gent gran i persones que pateixen alguna malaltia mental en els moments més durs". Fundada a Barcelona l'any 2000, aquesta ONG agrupa diversos pallassos que treballen per fer més agradable l'estada als hospitals dels infants que pateixen malalties greus.

Més continguts de