Mèdia 18/02/2021

'El internado: Las cumbres', el 'revival' que recupera els terrors adolescents

Amazon estrena una versió actualitzada de la sèrie d'Antena 3

2 min
'El internado: Las cumbres' explica la història d'uns estudiants internats en una escola

BarcelonaAbans de triomfar a Hollywood, Ana de Armas va ser la Carol d'El internado, un dels grans èxits de ficció d'Antena 3. Més de vint anys després del final d'aquesta sèrie sobre aventures adolescents, Amazon s'ha aliat amb The Mediapro Studio per recuperar la fórmula i actualitzar-la per a una nova generació que no van veure la ficció original. El internado: Las cumbres, que no comptarà ni amb De Armas ni amb la resta dels seus companys de repartiment, s'estrena aquest divendres a la plataforma i es podrà veure a més de 200 països.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Seguint la pauta de la sèrie original, la nova sèrie s'ambienta en un internat ubicat al costat d'un monestir, situat en una zona de muntanya gairebé inaccessible. Els alumnes són nois i noies rebels que viuen sota la disciplina que els imposa el centre per reinserir-los a la societat. El bosc que envolta l'escola està ple de llegendes que faran que els alumnes visquin aventures terrorífiques.

Una nova generació

La sèrie original, que a Espanya va tenir una audiència del 20% de share i 3,6 milions d'espectadors, va ser la responsable de fer saltar a la fama no només Ana de Armas, sinó també Blanca Suárez, Martiño Rivas i Yon González. Ara El internado: Las cumbres podria jugar el mateix paper per a una nova generació d'actors. La trama la protagonitzen dos intèrprets que van començar a fer les seves primeres passes a TV3: Asia Ortega, coneguda per haver sigut una de les protagonistes de Les de l'hoquei, i Albert Salazar, vist a La Riera. Ells donen vida a l'Amaia, una noia molt impulsiva, i el Pol, un estudiant que està acostumat a anar a la seva. El repartiment juvenil el completen Claudia Riera (Les de l'hoquei), Daniel Arias (Cuéntame), Daniela Rubio (La caza.Monteperdido), Paula del Río (El desconocido), Gonzalo Díez (7 días), Carlos Alcaide (Libertad), Sara Balerdi (La línea invisible) i Francisca Aronsson (Hotel Paraíso). Com en la sèrie original, els joves actors estan acompanyats per un càsting adult que, en aquest cas, serà liderat per Natalia Dicenta.

El canvi de la televisió en obert a una plataforma per a streaming ha suposat adaptar el format i la manera de treballar, segons ha explicat la seva creadora, Laura Belloso, que ja va ser responsable de la sèrie original. El internado: las cumbres no necessita donar resposta a tots els públics, com sí que s'ha exigit tradicionalment a les produccions de les televisions generalistes, i gràcies a això ha pogut prescindir de les trames infantils que sí que tenia la sèrie original. L'escurçament del metratge a 50 minuts per capítol ha obligat els guionistes a concentrar les trames en els adolescents.

El internado es va emetre entre el 2007 i el 2010 a Antena 3, cadena que sembla abonada a donar llum verda a reboots i noves versions d'algunes de les seves marques de ficció més reconegudes. Ho ha fet amb Los hombres de Paco, de la qual s'està rodant una nova temporada amb els actors originals, i amb Física o química, que a finals d'any va estrenar a Atresplayer Premium una continuació en què els personatges de la sèrie adolescent es retrobaven. La primera parada de la trajectòria d'El internado: las cumbres serà Amazon però també està previst que es vegi a Antena 3, tot i que els seguidors hauran d'esperar fins al 2022.

stats