Mèdia 30/07/2012

1 de cada 8 internautes pren el wifi al seu veí

Un informe de l'Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació detalla que un 17% dels usuaris d'internet no protegeix la seva xarxa sense fils

Efe
1 min
Una jove connectada a internet via wifi / EFE

LleóUn 12% dels internautes es connecta a la xarxa a través del wifi d'amics i veïns. Això succeeix perquè el 17% dels usuaris d'internet no protegeix la connexió de casa seva. Segons un estudi de l'Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació (Inteco), tres de cada quatre llars es connecten a la web a través de wifi i un de cada deu enquestats ha sofert alguna intromissió a la seva connexió durant l'últim quadrimestre del 2011.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'Estudi sobre la seguretat de xarxes sense fils wifi a les llars espanyoles' és el títol de l'informe que detalla que un 21% dels usuaris de la web hi navega des d'una connexió pública, un 19% només es connecta a una xarxa si aquesta està protegida amb contrasenya, i un 43% entra a internet a qualsevol hora i des de qualsevol lloc. Tot i així, el número d'usuaris que utilitza un accés wifi s'ha reduït a causa de l'augment de les xarxes 3G d'alta velocitat.

Inteco aconsella posar clau d'accés a la xarxa per accedir a internet i apagar el mòdem si no s'utilitza regularment. D'aquesta manera, es poden evitar intromissions delictives i robatori de dades personals. Per a l'elaboració de l'estudi, l'institut ha entrevistat 3.600 internautes.

stats