Mèdia 08/10/2013

Plasència, la Barcelona que no va poder ser

La ciutat de Càceres serveix de plató per a les escenes d''Isabel' que s'havien de rodar al Tinell

Efe
2 min

PlasènciaLa ciutat de Plasència (Càceres) s'ha convertit aquest dimarts en la Barcelona de finals del segle XV durant el rodatge de les escenes de la sèrie de TVE 'Isabel'. La localitat extremenya ha fet de doble de Barcelona, després de la negativa a rodar a la capital catalana. Encara que l'Ajuntament va autoritzar la productora catalana Diagonal TV a rodar en la part vella de la ciutat, el Museu d'Història, de titularitat municipal, no va donar permís per gravar unes escenes en la seva porta d'entrada i en una de les finestres del saló del Tinell, adduint que 'Isabel' no respectava la història.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Després d'aquesta negativa, Diagonal TV va buscar noves localitzacions per al rodatge, i entre els múltiples oferiments de localitats d'arreu d'Espanya -la negativa de Barcelona va tenir un ampli seguiment per part de la premsa espanyola, que ho va considerar com un episodi més en el procés sobiranista- finalment l'escollida va ser Plasència. Allà s'ha rodat l'escena en la qual el rei Ferran pateix un atemptat en sortir del Palau Reial de Barcelona.

El tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona Jaume Ciurana ha tornat a negar aquest dimarts que el consistori hagi donat a 'Isabel' "un tracte diferent" del que dóna a altres rodatges, i ha assegurat que el rodatge va ser autoritzat i que només va reclamar a la productora que complís amb les "condicions tècniques" que es requereixen des del 2007.

El tinent d'alcalde ha explicat a la comissió municipal de Cultura que la productora "mai no ha demanat rodar a l'interior del saló del Tinell" i que se li va donar permís per fer-ho a la plaça del Rei, amb la condició que no es pengessin banderoles al palau ni sortissin figurants en les finestres del saló reial, un "criteri tècnic" que s'aplica des del 2007.

stats