TERRATRÈMOL AL JAPÓ
Mèdia 14/03/2011

El muntatge de l'ós panda abraçat al policia

La imatge ha fet la volta al món a través de les xarxes socials però no té res a veure amb el terratrèmol. Es va fer a la Xina i no al Japó, i a l'any 2006

Redacció
1 min
Ós panda abraçat a les cames d'un policia

BarcelonaUna foto d'un ós panda abraçat als peus d'un policia ha donat la volta al món a través de les xarxes socials, que l'han identificat com la imatge més tendra sorgida del panorama de destrucció que aquests dies viu el Japó pel quart terratrèmol més potent de la història. Des d'un primer moment, però, s'ha sospitat que la imatge no corresponia a la realitat i finalment s'ha pogut comprovar que la fotografia està datada al gener del 2006, cinc anys abans del terrible sisme que ha castigat el país nipó. I si amb això no n'hi havia prou, també és falsa la suposada nacionalitat del panda, que en comptes de ser japonès és xinès i viu al Centre de Recerca del Panda Gegant a Wolong, al sud-oest de la Xina, tal com es pot veure en aquest enllaç a la informació del diari xinès on va aparèixer la fotografia original.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El cas recorda l'episodi de manipulació viscut al 1991 durant la primera Guerra del Golf. Aleshores, els mitjans internacionals van voler simbolitzar amb la imatge d'un cormorà agonitzant enmig del petroli la crueldat del règim de Saddam Hussein. La realitat era que la fotografia s'havia fet dos anys abans a Alaska, l'altra punta del món, després del vessament provocat per l'enfonsament del petrolier Exxon Valdez.

stats