La CCMA nomena formalment Jaume Peral com a director de TV3

El fins ara cap d'informatius substitueix Eugeni Sallent, que va deixar el càrrec dilluns

El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha aprovat aquest dimecres al matí el nomenament de Jaume Peral com a nou director de TV3. El seu nom ja s'havia confirmat dilluns, poca estona després que l'anterior director, Eugeni Sallent, anunciés la seva renúncia al càrrec, però per fer-lo oficial calia sotmetre'l a votació del consell de govern, que ara li ha donat el seu vistiplau.

La CCMA no ha precisat el resultat de la votació, en què Peral tenia garantit el vot favorable de tres dels sis consellers: Brauli Duart i Núria Llorach, proposats per Convergència, i Rita Marzoa, a proposta d'Esquerra. Fins i tot en cas que els altres tres membres del consell s'haguessin oposat al seu nomenament, Peral hauria superat el tràmit gràcies al vot de qualitat de Duart, que presideix l'organisme.

Peral assumeix la direcció de TV3 després de quatre anys com a cap d'informatius de la televisió pública. En un vídeo publicat a la web de la cadena, el nou director assenyala que la programació de TV3 s'ha de basar en "la continuïtat d'uns 'Telenotícies' que són líders d'audiència, que són líders en credibilitat, en independència, en rigor, i també en uns programes informatius, en un entreteniment i en una ficció de la màxima qualitat possible", i ha destacat que la cadena ha d'estar sempre "connectada a la realitat del país, de la seva gent i molt propera al territori".

Pel que fa al nomenament del nou cap d'informatius –un càrrec que ha quedat vacant després de l'ascens de Peral– està previst que es produeixi, segons ha pogut saber l'ARA, dimecres de la setmana que ve. Si no hi ha sorpreses,  el càrrec recaurà en David Bassa, president del Grup de Periodistes Ramon Barnils i actualment membre de l'equip d''El matí de Catalunya Ràdio'. El seu nomenament l'ha d'aprovar el president de la CCMA, Brauli Duart, a proposta del nou director.