Mor als 73 anys el periodista Jordi García-Soler

Especialitzat en la Nova Cançó, va patir un infart diumenge

El periodista Jordi García-Soler, especialitzat en l'àmbit musical i, sobretot, en el moviment de la Nova Cançó, va morir aquest diumenge, als 73 anys, a causa d'un infart mentre dormia. Precisament feia pocs mesos que havia acabat el tractament per superar un càncer de pulmó. 

Nascut a Barcelona el 1947, García-Soler es va estrenar en el periodisme el 1964, amb només 17 anys, quan va començar a publicar articles relacionats amb la Nova Cançó. Durant dues dècades va aportar els seus coneixements sobre aquest moviment musical a nombroses publicacions, com ara  La Vanguardia El Periódico Avui Fotogramas Tele/eXpres. A més, el 1976 va publicar el llibre  La Nova Cançó, el primer monogràfic sobre aquest fenomen musical que vint anys més tard va revisar i ampliar a   Crònica apassionada de la Nova Cançó  (1996). 

García-Soler també va treballar a la ràdio i a la televisió. El seu programa d'entrevistes  Converses s'havia convertit en un clàssic de la graella d'estiu de Catalunya Ràdio, fins que va ser cancel·lat el 2016. També havia presentat programes a COM Ràdio, Ràdio Barcelona, TV3 i TVE Catalunya, entre més mitjans, i havia participat com a tertulià en uns quants programes. Actualment encara col·laborava amb mitjans com  El Triangle El Plural.

El periodista, que va ser un dels impulsors de la plataforma Tercera Via, va estar molt vinculat al PSC: va crear el seu departament de comunicació i el va dirigir fins al 1982. L'any següent, aquest partit el va proposar per convertir-se en membre del primer consell d'administració de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, un càrrec que va mantenir fins al 1996. Més recentment va formar part del consell d'administració de Betevé.