Mèdia 12/05/2016

José Ramón de la Morena, a punt de fitxar per Onda Cero

Segons diversos mitjans ja ha comunicat a la SER que deixa 'El larguero', l'espai nocturn d'esports líder a Espanya, que presenta des del 1989

Albert Castellví
2 min
José Ramón de la Morena presenta 'El larguero' des del 1989

BarcelonaJosé Ramón de la Morena deixarà de presentar 'El larguero' després de 27 anys. Segons diversos mitjans, el periodista ja ha comunicat a la Cadena SER, on treballa des del 1981, que al final d'aquesta temporada s'acomiadarà del grup Prisa i fitxarà per Onda Cero, que des de feia setmanes l'estava temptejant. El portal PR Noticias assegura que De la Morena encara no ha signat el nou contracte, però s'espera que ho faci "durant les pròximes hores".

La marxa de José Ramón de la Morena suposarà una baixa sensible per a la SER, ja que l'espai d'esports 'El larguero' –que s'emet cada dia des de la mitjanit fins a la 01.30 h– lidera les nits a Espanya de forma ininterrompuda des del setembre del 1995. L'última onada de l'EGM li va atorgar 953.000 oients diaris, 427.000 més que el seu principal rival –'El partido de las 12' de la Cope– i 627.000 més que 'Al primer toque', l'espai d'esports nocturn d'Onda Cero, que actualment té 226.000 seguidors.

Aquest serà, a més, el segon comiat sonat en l'àmbit d'esports de la SER en pocs anys: la temporada 2010-2011, l'equip de 'Carrusel deportivo' –amb Paco González, Pepe Domingo Castaño i Manolo Lama– també va abandonar l'emissora, en aquest cas, per fitxar per la Cope.

Segons PR Noticias, el contracte de De la Morena amb Onda Cero –del grup Atresmedia– serà per cinc temporades, a raó de tres milions d'euros per curs, la qual cosa suposa un increment notable respecte als 2,3 milions que cobra actualment, segons el mateix portal. Tot i que el grup Prisa va igualar l'oferta d'Atresmedia per intentar retenir el seu presentador, finalment no se n'ha sortit. El nou contracte preveu, a més, que De la Morena s'instal·li a les nits d'Onda Cero acompanyat de part de l'equip i amb la majoria dels seus col·laboradors.

La intenció d'Onda Cero és que el nou programa arrenqui durant la segona quinzena de juliol. De moment, De la Morena té contracte amb la SER fins al 30 de juny –de manera que s'acomiadaria en plena Eurocopa, que es disputa del 10 de juny al 10 de juliol–, i per ara l'emissora de Prisa no té clar qui el substituirà.

stats