Mèdia 11/02/2021

Joss Whedon, acusat d'actituds abusives per les actrius de 'Buffy, la cazavampiros'

Charisma Carpenter assegura que el director la ridiculitzava i l'amenaçava constantment

2 min
Charisma Carpenter quan participava a 'Buffy, la cazavampiros'

Charisma Carpenter, una de les protagonistes de Buffy, la cazavampiros (1997-2003) i el seu spin-off, Angel (1999-2004), ha acusat Joss Whedon, creador de totes dues ficcions, de tenir conductes "abusives i repugnants" durant els rodatges. En un comunicat publicat a Twitter, Carpenter, que donava vida a Cordelia, detalla el comportament "cruel" que Whedon hauria tingut en nombroses ocasions. Entre altres coses, el director l'hauria amenaçat amb acomiadar-la diverses vegades i l'hauria qualificat de "grassa" quan estava embarassada de quatre mesos i pesava 57 quilos. "Em xuclaven totes les alegries i les promeses de l'embaràs. I el Joss era el vampir", diu l'actriu.

Segons explica Carpenter, Whedon va rebutjar atendre les trucades dels seus agents per comunicar-li que estava embarassada. Un cop va saber la notícia, el director va organitzar una trobada privada entre ell i l'actriu. "Em va preguntar si tenia previst tirar endavant l'embaràs i va utilitzar contra mi les meves creences religioses i el fet de ser dona d'una manera molt manipuladora", explica l'actriu. Carpenter assegura que, a més de ridiculitzar-la i acusar-la d'estar sabotejant Angel, Whedon la va acomiadar després de donar a llum i va impedir que participés en l'última temporada de la sèrie.

Carpenter ha rebut el suport de les seves excompanyes a Buffy, la cazavampiros. Una de les que s'han pronunciat sobre les acusacions contra Whedon és Sarah Michelle Gellar, que donava vida a la protagonista de la sèrie. "Tot i que estic orgullosa que el meu nom s'associï amb Buffy, no vull que estigui eternament vinculat al de Joss Whedon", explicava Gellar en una publicació a Instagram, en la qual afegia que donava suport "a totes les persones supervivents d'abusos". També s'ha sumat a les crítiques Michelle Trachtenberg, que era una adolescent quan va rodar Buffy i que assegura que fins ara, que té 35 anys, no havia tingut prou valentia per explicar la duresa del rodatge. En una resposta a la publicació de Gellar, Trachtenberg diu: "El que va fer va ser molt dolent, però nosaltres vam guanyar sobrevivint".

Més contundent ha sigut Amber Benson, Tara a Buffy, la cazavampiros, que ha assegurat que l'ambient de treball a la sèrie era "tòxic". "Durant aquella època es va fer molt de mal i gairebé vint anys després alguns de nosaltres encara estem intentant processar-ho", explica l'actriu, que remarca que el comportament de Whedon era permès pels responsables del canal The WB.

Aquesta no és la primera vegada que Whedon és acusat de comportaments abusius. Ray Fisher, actor de la Lliga de la Justícia, va denunciar aquest juliol que el director havia tingut actituds tòxiques durant el rodatge.

stats