Mèdia 28/06/2012

La justícia neozelandesa considera irregular el registre de Megaupload

La jutge Helen Winkelmann ha indicat que part dels objectes confiscats han de ser retornats a Dotcom

Efe
2 min

SidneyL'Alt Tribunal de Nova Zelanda ha enumerat aquest dijous diverses irregularitats en el registre policial de la mansió del fundador de Megaupload, Kim Schmitz 'Dotcom', i ha declarar il·legal la confiscació de les còpies dels seus discos durs. La jutge Helen Winkelmann ha indicat que part dels objectes confiscats han de ser retornats a Dotcom, detingut el gener passat en el seu habitatge als afores d'Auckland en un operatiu que va portar al tancament del portal de descàrregues, segons l'agència local APNZ.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Les categories d'objectes van ser definits de tal manera que tant podrien ser catalogats com a material rellevant com irrellevant. La policia va actuar sota aquesta autorització. Les ordres de violació no poden autoritzar la confiscació de material irrellevant i, per tant, són invàlides", segons la sentència.

A més la jutge ha decidit que la clonació dels discos durs per part de l'FBI, que es va emportar les còpies als Estats Units, és il·legal perquè Dotcom mai els va donar el consentiment per fer-ho. Així, ha ordenat a un advocat independent que revisi tot el material confiscat per determinar el que és rellevant per a la investigació.

El material rellevant es lliurarà a les autoritats nord-americanes i la resta es tornarà a Dotcom "immediatament", d'acord a la decisió judicial. Per la seva banda, la Policia neozelandesa manté silenci respecte a aquesta decisió pel fet que es troba avaluant la sentència.

Durant la vista, Dotcom va plorar quan el seu advocat va relatar com l'informàtic alemany va ser arrencat de la seva família durant l'operatiu policial en què s'assegura se li va confiscar les còpies de 135 ordinadors i discos durs. El lletrat, Paul Davison, opina que els drets del seu client han estat violats des del moment en què es van clonar les còpies dels seus discos durs per ser portades a Estats Units, afegeix APNZ.

Estats Units vol jutjar a un total de set executius de Megaupload, entre ells els quatre detinguts a Nova Zelanda, de diversos delictes de pirateria informàtica, crim organitzat i blanqueig de diners. A Megaupload se li atribueix haver causat més de 500 milions de dòlars (404 milions d'euros) en pèrdues a la indústria del cinema.

stats