Mèdia 14/02/2013

Les espatlles de Keira Knightley, massa "suggeridores" per als nens britànics

L'agència que controla la publicitat a televisió prohibeix que un anunci de Chanel amb la popular actriu s'emeti en horari infantil

Agències
2 min

LondresEls nens britànics no podran tornar a veure l'últim espot televisiu de Chanel. L'agència que vetlla per la publicitat als canals de televisió del Regne Unit ha prohibit l'emissió de l'anunci en horari infantil, després d'haver rebut queixes d'espectadors. L'anunci, protagonitzat per l'actriu anglesa Keira Knightley i l'actor argentí Alberto Amman, ha estat prohibit amb l'argument que és "sexualment suggeridor".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'agència que regula la publicitat en els canals de televisió comercials del Regne Unit, l'Autoritat d'Estàndards Publicitaris (ASA, en anglès), ha censurat l'emissió de l'anunci després de rebre queixes de pares pel que van considerar una falca "obertament sexual", emesa en una de les pauses de la pel·lícula infantil 'Ice Age 2'.

En l'anunci, l'actriu sedueix durant una sessió de fotos Amman, el fotògraf que la retrata mentre ella es va traient la roba. L'únic que Knightley deixa al descobert són les espatlles. Amb tot, el to de l'anunci és certament eròtic, ja que es basa en la tensió sexual –i no resolta– entre la model i el fotògraf. Això ha impulsat l'agència de control de la publicitat a actuar. "Entenem que l'anunci és adequat per a nens una mica més grans, però que el material sexualment suggeridor que inclou és inadequat per als més petits", ha argumentat l'ASA per explicar la decisió de prohibir l'espot. L'organisme considera que l'anunci s'hauria d'haver catalogat des d'un principi com a inadequat per a menors i afirma que va ser una equivocació incloure'l durant les pauses publicitàries d'una pel·lícula d'animació.

La marca del perfum, Chanel, ha defensat la publicitat argumentant que és habitual que els anuncis d'essències incloguin una certa tensió sexual, però afirmant que el personatge de Knightley és "juganer i sensual, no obertament sexual".

stats