Mèdia 23/09/2021

L'Ajuntament de Barcelona no podrà cedir a un privat la freqüència de Ràdio Gràcia

El president de l'ACR recorda que l'emissora, a més, no té títol habilitant

2 min
'Espai solidari', un dels programes de Ràdio Gràcia

BarcelonaNova victòria per a les emissores privades. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul·lat la licitació de Ràdio Gràcia feta per l'Ajuntament de Barcelona. La sentència, que encara no és ferma, arriba després d'una denúncia de l'Associació Catalana de Ràdio (ACR), que en els últims temps ha estat batallant jurídicament contra la tendència de nombrosos ajuntaments de cedir l'explotació de les seves freqüències municipals. En aquest sentit, la patronal que representa les ràdios privades ha aconseguit també fer valer els seus interessos a Girona, Castellvell del Camp i Sant Pol de Mar. A més, ha denunciat els processos similars endegats a Berga, Santa Cristina d'Aro, Santa Coloma de Farners, Sant Vicenç de Montalt, Sant Sadurní d'Anoia i Sant Just, entre d'altres.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El president de l'entitat, Miquel Miralles, ha declarat que la sentència "és un pas més endavant" i ha recordat també "que Ràdio Gràcia no disposa de títol habilitant", de manera que "l'única emissora d'àmbit municipal pública a la ciutat de Barcelona és Betevé".

L'anterior govern de la Generalitat va elaborar un esborrany de decret llei que preveia legalitzar aquests processos de cessió, però la pressió de les ràdios privades va aconseguir aturar-ne la tramitació. Esquerra, en aquell moment, no va veure convenient tirar-lo endavant. La versió actual del decret llei ja no inclou aquesta previsió, però els republicans consideren que la llei de l'audiovisual del 2005 s'ha de reformar seguint els tràmits habituals, sense recórrer a un procediment d'urgència com el del decret. Junts, en canvi, considera que aquesta eina legal permetria fixar de manera ràpida quotes per al català a les plataformes i insisteix en aprovar-lo, per bé que es dona per fet que el govern espanyol el recorreria.

stats