Internet

En dos mesos i mig

El 'lipdub' per la independència ja supera el milió de visionats a Youtube

El vídeo ha tingut un gran ressò a la xarxa després que es convertís en rècord mundial de participació, amb 5.771 persones

El lipdub per la independència que es va enregistrar a Vic a finals d'octubre ja ha estat reproduït més d'un milió de vegades a Youtube. La xifra s'ha superat aquest dimarts, quan fa tot just dos mesos i mig que el vídeo es va penjar a la xarxa. De fet, el clip ha tingut una gran repercussió des del primer moment: en només deu dies ja havia superat el mig milió de visites, fet que va generar que la premsa estrangera se'n fes ressò.

El vídeo va convertir-se en un rècord mundial reconegut oficialment per la World Records Academy gràcies a la participació de 5.771 persones, que el 24 d'octubre van reunir-se a Vic per ballar una coreografia basada en el tema La flama, d'Obrint Pas. Tal com marquen els cànons del lipdub, en una sola seqüència, desenes de persones apareixen fent veure que canten la lletra de la cançó, mentre la càmera els va seguint per diverses places i carrers de la capital d'Osona, fins arribar a l'explosió festiva i reivindicativa final a la plaça Major.