Propietat intel·lectual
Mèdia 21/12/2010

La llei Sinde rebrà avui el vistiplau de la comissió d'economia del Congrés

Es preveu que CiU i PNB donin els suports necessaris per aprovar-la. Els internautes protestaran davant la cambra baixa

Albert Castellví
1 min

BarcelonaLa comissió d'economia i hisenda del Congrés dels Diputats debatrà avui, i aprovarà amb tota probabilitat, la Llei d'economia sostenible, que inclou entre les seves disposicions addicionals la coneguda com a llei Sinde, que ha de facilitar el tancament de webs que permetin descarregar continguts de forma il·legal, és a dir, sense respectar la propietat intel·lectual.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les darreres negociacions han permès que CiU i PNB s'hagin decantat finalment per donar suport a la norma després que s'hi hagin introduït algunes esmenes, com ara la possibilitat d'establir un sistema d'arbitratge abans d'optar pel tancament d'una web.

Malgrat aquestes rebaixes en la llei, els internautes continuen protestant contra el que consideren un atac contra la llibertat d'expressió, i avui estan convocats a manifestar-se davant del Congrés. Però els actes de protesta ja fa dies que duren. Ahir mateix, les webs de diversos partits polítics van rebre un atac per part d'Anonymous, i diumenge una vintena de pàgines van tancar voluntàriament durant unes hores i van col·locar a la seva portada un missatge crític amb la llei.

stats