PAREU MÀQUINES

D'una llúdriga pixelada a un Abascal antifeixista

Cotxe escombra de titulars estrambòtics i tractaments qüestionables dels últims dies

De la mateixa manera que l'asfalt se'ns va tornant estrany, amb totes les misterioses pintades de les superilles, els carrils patinet i altres delineacions urbanes, també el magma informatiu es desendreça i sucumbeix a l'entropia. Avui trec del garatge el cotxe escombra que em serveix per fer net de temes recents que no es mereixien un 'Pareu' per si sols. Com la llúdriga que va aparèixer morta al municipi gallec de Caldas. N'informava 'El Faro de Vigo' amb una foto de la difunta... amb la cara pixelada. La intimitat de la llúdriga, preservada. O potser era menor, no ho sé.

Teletip d'Efe: "L'AVE a Granada entrarà en servei el 26 de juny i trigarà 3 hores i 5 minuts". Des d'on? No cal dir-ho. Meravelles de l'Espanya radial: per defecte, el centre del món conegut és Madrid.

Em sap greu, però no puc consignar –no vaig apuntar-ho– qui ha fet córrer aquesta tríada de magnífics titulars de 'Mundo Deportivo': "Jovic prioritza el seu fitxatge pel Barça", "Al Barça no l'espanta l'interès del Madrid per Jovic", "El Reial Madrid fa oficial el fitxatge de Luka Jovic". L'expressió de voluntats i el periodisme factual són conjunts d'intersecció magra.

A 'El Mundo': "Pablo Iglesias escull Alberto Rodríguez, el Rastas, com a relleu d'Echenique per controlar l'aparell de Podem". El Coletas y el Rastas. No és l'únic mitjà. No recordo que a la gent d'ordre, amb nàutiques i camisa amb coll de color diferent, s'hi refereixin com el Gominas en titulars.

Titular a la versió espanyola de la BBC: "L'escàndol d'Eivissa: el misteri del vídeo trampa de la falsa hereva russa i el polític d'extrema dreta que va forçar la caiguda del govern d'Àustria". Hi ha arguments de Benet i Jornet més senzills.

A 'OK Diario': "Santiago Abascal, l'antifeixista del segle XXI". Potser s'han pres massa seriosament allò de repetir prou vegades una mentida per convertir-la en veritat.