Mèdia 14/09/2011

Es destapa la manipulació d'una imatge per part d''El Mundo', i Twitter fa 'trending topic' #yosoyELMUNDO

La imatge es va publicar a l'edició impresa del 27 d'agost. El diari va retallar la fotografia perquè es llegís només la paraula ETA en una pancarta durant la manifestació abertzale que es va fer a Bilbao el dia abans

Redacció
1 min
Imatge manipulada publicada el 27 d'agost per 'El Mundo'

Barcelona#yotmbsoyELMUNDO és trending topic a Espanya des d'aquest dimarts a la nit. L'etiqueta ha aparegut després que un blog hagi tret a la llum la manipulació que El Mundo va fer d'una imatge publicada en portadaEl Mundo en l'edició impresa del passat 27 d'agost. El diari va retallar la imatge perquè es llegís només la paraula ETA en una pancarta durant la manifestació abertzale que es va fer a Bilbao el dia abans. El missatge complet era "INPOSAKETARIK EZ. NAZIOA GARA" (No a les imposicions. Som una nació). El diari va acompanyar la retallada amb el titular "Els abertzales prenen Bilbao".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La primera resposta de Pedro J. Ramírez va ser poc després que és publiqués l'article al blog. El director de El Mundo va fer una piulada a través del seu compte a Twitter en què diu "Poques vegades una foto reflecteix tant bé la realitat com aquest enquadrament de les lletres ETA dins d'un lema abertzale que escandalitza a alguns". Minuts més tard, el periodista es defensava de l'allau de crítiques que el diari estava rebent a través de la xarxa amb un tuit en què diu “gairebé tot és opinable. Però els que bromegeu sobre ETA des de l'anonimat sou escòria”. Pedro jETA també és trending topic del moment.

stats