Marató
Mèdia 19/12/2010

Les lesions medul·lars i cerebrals adquirides centren avui la 19a edició de 'La Marató' de TV3

Començarà a les 10 del matí i s'acabarà de matinada. Més de 1.200 activitats arreu de Catalunya contribuiran a recollir diners

Albert Castellví
2 min

BarcelonaTV3 torna a canalitzar avui, un any més, la solidaritat de molts catalans a través de La Marató, un programa que ja fa temps que ha traspassat la pantalla per convertir-se en un fenomen de país. Des de qualsevol racó de Catalunya serà possible unir-se a la crida solidària amb els afectats per lesions medul·lars i cerebrals adquirides, ja sigui a través dels donatius telefònics o participant en alguna de les més de 1.200 activitats que hi ha previstes arreu del territori i que marquen un rècord en els 19 anys d'història La Marató.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A les 10 del matí, Albert Om es posarà al capdavant d'aquest programa, i no plegarà fins al voltant de les tres de la matinada, havent parat només per dinar i sopar durant els Telenotícies. Al llarg de tot el dia, lesionats medul·lars i cerebrals, familiars, metges i investigadors explicaran les causes d'aquestes malalties –sovint, accidents de trànsit–, les seves conseqüències i els tractaments existents i futurs per pal·liar-ne els efectes. A més, una vintena d'actuacions, entre les quals destaquen les de Montserrat Caballé i la seva filla Montserrat Martí, els Lax'n'Busto, el Cirque du Soleil o el Mag Lari, amenitzaran la jornada, que es tancarà amb un espectacle protagonitzat pels actors dels musicals que s'estan representant actualment als teatres del Paral·lel.

El 905 11 50 50 és aquest any el número on cal trucar per fer els donatius. 2.800 voluntaris estaran pendents durant tota la jornada de les 1.037 línies de telèfon que hi haurà instal·lades en cinc seus diferents, amb l'objectiu de recollir, com a mínim, els 7 milions i escaig d'euros que es van recaptar l'any passat. La crisi pot ser un dels principals enemics de La Marató, però veient les xifres de la darrera edició –en què es van aconseguir més diners que el 2008–, i tenint en compte que aquest any s'han organitzat més activitats que mai, és fàcil ser optimista i pensar que la solidaritat passarà per sobre de les dificultats econòmiques. Ho sabrem aquesta nit.

stats