PAREU MÀQUINES

Les metàfores tecnòfobes de 'La Razón'

Els diaris contraris a Sánchez comencen a assumir que hi haurà pacte d'investidura

El pacte entre Podem i el PSOE es va obrint pas entre el soroll polític i mediàtic com, d'altra banda, era previsible. Per molt que els socialistes poguessin creure que unes eventuals eleccions els enfortirien, la resta del sistema polític i econòmic es regira només de pensar en uns nous comicis. Durant aquestes jornades finals, però, els diaris no s'acaben de posar d'acord. La gran majoria comencen a donar per fet quin serà el final de la negociació. "PSOE i Podem obren una negociació exprés", diu 'El Periódico'. "El PSOE ja albira l'acord amb Podem", suggereix 'El Punt Avui'. "El PSOE, convençut que hi haurà pacte després del pas enrere d'Iglesias", podíem llegir a l'ARA. I, esclar, el principal símptoma de proximitat és el titular d''El País', habitual altaveu de les inquietuds –o alegries– socialistes: "El PSOE i Podem avancen cap a l'acord". No està al sac, ni ben lligat, però és blat.

Només remuguen els de sempre. "Defensa, Interior, Exteriors i Justícia, vetats a Podem", diu 'El Mundo', per posar èmfasi en allò que separa. Altres diaris trien encara motius més prims. És el cas de 'La Razón', per exemple, que obria portada amb "Pactar una investidura per SMS". Suposo que tot el que no sigui fer-ho amb un puro en una mà i una copa de Soberano a l'altra ho deu trobar massa modern.

Deu ser una metàfora –sempre més barata que les notícies–, perquè el cercador no torna cap resultat per a "SMS" més enllà de la crida de portada. Ara, si fos veritat, caldria organitzar 'ipso facto' la moció de censura contra Sánchez. ¿Quin malbaratament de calé públic és enviar SMS? Que parli amb algun independentista –no li farà mal– i aprendrà que hi ha un repertori de serveis tan eficients com –la pela!– gloriosament gratuïts: WhatsApp, Line, Signal, Telegram... La República, no ho sé, però un màster en missatgeria instantània segur que l'ha aconseguit, el país.

Més continguts de