LA GRAELLA QUE VE
Mèdia 05/12/2011

Un 2012 de metges a La Sexta

El sector sanitari estarà molt present a la graella de La Sexta del 2012. La cadena ja està gravant la sèrie documental Cuerpo médico i adaptarà l'exitós reality de Channel 4 One born every minute.

Natalia Araguás
2 min
La versió espanyola de One born every minute s'enregistrarà a la maternitat d'O'Donnell de Madrid, amb quaranta càmeres.

BARCELONAHospitals, metges i consultes guanyaran pes en la programació de La Sexta de l'any que ve. La cadena de Mediapro ja ha començat a gravar Cuerpo médico, una sèrie documental sense presentador que retrata el dia a dia d'un grup de professionals mèdics. El propòsit és "obrir una finestra a la realitat" del sector sanitari i fer-ho des d'una perspectiva "factual", segons aclareix el canal.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Produïts per Eyeworks Cuatro Cabezas (Perdidos en la tribu), els capítols de Cuerpo médico mostraran la vida d'un metge d'emergències, un cirurgià de prestigi, un metge rural, dos residents (MIR) i una parella d'infermers. A tots els uneix la medicina, però l'exerceixen de maneres diferents. Durant diverses setmanes l'equip del programa seguirà els set protagonistes. No només s'abordaran els casos clínics als quals s'enfronten: la seva vida personal i els aspectes més desconeguts de la seva professió també tindran un paper destacat.

Tot i que el format pot recordar altres docu shows com U-24 -que també produïa Eyeworks Cuatro Cabezas i va emetre Telecinco-, en aquest cas la sèrie no se centrarà en els casos d'emergència. Cuerpo médico té com a eix central els professionals sanitaris, i les tècniques quirúrgiques passaran a un segon pla.

El naixement fet superproducció

La Sexta emetrà també el 2012 Baby boom, l'adaptació de One born every minute, un format d'èxit internacional. Amb format de reality, la sèrie mostrarà els moments emocionants, dramàtics i de vegades divertits de l'arribada d'un nen al món.

One born every minute està produït per Shine Iberia, la filial per a Espanya i Portugal del grup Shine. Aquesta productora britànica està presidida per Elizabeth Murdoch, filla del propietari de News Corporation, Rupert Murdoch. El grup Shine és el propietari del format i és responsable de la producció de la sèrie documental en països com els Estats Units, la Gran Bretanya i França.

En la seva versió espanyola, Baby boom serà també una superproducció. Es rodarà a la maternitat d'O'Donnell de Madrid, amb quaranta càmeres d'última generació instal·lades en punts claus de l'hospital. La sèrie tindrà un total de vuit capítols i recollirà una vintena de naixements. L'equip estarà encapçalat per David F. Miralles (21 días) i Jordi Rosell (Supervivientes). Una de les seves missions més delicades serà convèncer les futures mares de deixar-se enregistrar.

Sota el títol d'Un bebé por minuto, el programa ja va ser emès per Nova en la seva versió original fa un any. L'audiència va tenir una resposta a l'altura del prestigi del format, amb un 15,3% de quota de pantalla i 3,3 milions d'espectadors en el primer capítol. L'edició britànica, emesa per Channel 4, va aconseguir un premi Bafta el 2010. Lifetime emet la sèrie documental als Estats Units i a França es fa amb audiències de més de set milions d'espectadors a TF-1.

stats