PROMOCIÓ
Mèdia 06/05/2012

Els millors gags del rei de 'Polònia', diumenge 13 de maig amb l'ARA

L'ARA ofereix en exclusiva el DVD 'A bodes em convides. Especial la família reial', que recopila els millors gags del programa de TV3 'Polònia' protagonitzats pel rei

Ara
2 min
El 'rei' arriba a la plaça de l'Ajuntament.

BARCELONA.L'ARA té un regal molt especial per celebrar les noces d'or del rei Joan Carles. Diumenge vinent, just un dia abans que es compleixi mig segle del seu casament amb Sofia, el diari recordarà la cara més divertida del monarca, amb un DVD que recopilarà, en 50 minuts -un per a cada any de matrimoni-, els millors gags que el rei ha protagonitzat al programa de TV3 Polònia . Però, evidentment, no només ell podrà endur-se'l a casa. Tots els lectors de l'ARA podran aconseguir aquest DVD, titulat A bodes em convides. Especial la família reial , per només 9,95 euros, juntament amb l'exemplar del diari de diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El rei Joan Carles (interpretat per Toni Albà), la reina Sofia (Mireia Portas), el príncep Felip (Queco Novell), la princesa Letícia (Agnès Busquets) i, més recentment, Iñaki Urdangarin (Bruno Oro) han protagonitzat aproximadament 180 esquetxos en els més de sis anys d'història del Polònia . Els més emblemàtics i que més rialles han arrencat quedaran recopilats en aquest DVD, que l'ARA ofereix diumenge en exclusiva als seus lectors -i al rei.

El rei i els mitjans

El 14 de maig del 1962 l'hereu del tron d'Espanya, Joan Carles de Borbó, va contreure matrimoni amb la princesa Sofia de Grècia. Cinquanta anys després d'aquella cerimònia, sembla que la parella no viu el seu millor moment. Però si aquesta informació ha transcendit és perquè la relació actual entre la monarquia espanyola i els mitjans de comunicació dista molt no només de la que hi havia fa 50 anys sinó també de la que hi va haver durant la Transició -quan Joan Carles i Sofia van convertir-se en reis- i fins i tot de la de fa pocs mesos. La imputació del gendre del monarca, Iñaki Urdangarin, per un presumpte cas de corrupció derivada de la seva gestió al capdavant de l'Instituto Nóos; el tret al peu que es va disparar el nét gran del rei, Froilà, mentre feia pràctiques de tir amb una escopeta que legalment no podia manipular pel fet de tenir només 13 anys, i la cacera d'elefants a Botswana del mateix Joan Carles, que es va descobrir perquè es va trencar el maluc i va haver de ser operat d'urgència, han contribuït, en poc temps, a obrir una mica més la veda i han situat la família reial al centre del debat públic i mediàtic.

Però molt abans de tot això, alguns ja s'havien atrevit no només a parlar obertament del rei, sinó fins i tot a convertir-lo en objecte de burles. Des del 2002, Toni Albà ha fet de Joan Carles I el seu alter ego . Les seves primeres aparicions, al programa de TV3 Set de nit , van motivar un toc d'atenció per part de la casa reial, però el personatge no va desaparèixer, i deu anys després no només el rei sinó també la reina i els prínceps s'han convertit en habituals del Polònia : poques setmanes falten a la cita amb els espectadors.

Gags com el que reproduïa la primera cita de Felip i Letícia, el dels campamentos del rei i el príncep, els intents d'Urdangarin per eludir la justícia i les conseqüències de la cacera a Botswana són recordats pels nombrosos seguidors del Polònia -677.000 de mitjana durant set temporades- i formaran part, amb molts altres, del DVD que l'ARA oferirà a tots els seus lectors diumenge, per 9,95 euros.

stats