LITERATURA
Mèdia 08/07/2012

Els millors llibres de l'estiu, cada diumenge amb l'ARA

'L'home de la maleta', de Ramon Solsona, serà el primer lliurament. El podreu adquirir, per només 9,95 euros, el dissabte 14 de juliol i el diumenge 15

Ara
2 min
Per només 9,95 euros podreu aconseguir el llibre 'L'home de la maleta' diumenge que ve.

BARCELONAA partir del dissabte 14 de juliol i fins al dia 12 d'agost, l'ARA us ofereix una selecció de cinc llibres perquè us els emporteu de vacances o per acompanyar-vos durant l'estiu. Aquestes edicions d'autors catalans i també de fora de Catalunya les trobareu en format de butxaca i per només 9,95 euros amb el diari dels diumenges,

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre els llibres seleccionats hi ha L'home de la maleta , de Ramon Solsona; Afirma Pereira , d'Antonio Tabucchi; Pedra de tartera , de Maria Barbal; Brooklyn , de Colm Tóibín; Els ulls grocs dels cocodrils , de Katherine Pancol. Els podreu trobar cada diumenge al quiosc.

El primer llibre que ofereix l'ARA és L'home de la maleta , de l'escriptor Ramon Solsona. Aquesta peça narrativa, premiada amb el premi Sant Jordi de novel·la, explica com un antic músic d'orquestres de ball decideix, un bon dia, fer la maleta i viure un mes a casa de cadascuna de les seves tres filles.

Sorprès per la modernitat

Editat per l'editorial Proa l'any 2010, el llibre descriu com un home que sempre havia anat a la seva se sorprèn en conviure amb les seves filles i veure una vida i uns models de família que ell no entén. Creu que el món va molt de pressa i queda descol·locat. Tot i això, és un gat vell i té una mirada càustica. Quan mira al seu voltant explica tot el que veu en un relat divertit i sense complexos. El seu discurs es produeix sense filtres, tal com raja de la seva ment.

L'home de la maleta n'ha vist de tots colors i ja res no el sobta. Ara se sent un supervivent, un individualista obsessionat de cap i de nou per la família. És un espavilat, però necessita afecte. A més, quan menys s'ho espera, les investigacions obertes sobre el seu passat fan un tomb sorprenent que el trasbalsen profundament.

L'autor de la novel·la, Ramon Solsona, va fer durant vint anys de professor de secundària. L'any 1992 va abandonar la docència i ara es dedica professionalment a l'escriptura i també al periodisme.

stats