Televisió

La minisèrie sobre el 1714 busca 200.000 euros a Verkami

La ficció, que té entre els protagonistes Lluís Homar, Josep Maria Pou, Marc Cartes i Sílvia Bel, s'estrenarà l'Onze de Setembre del 2014

TV3 estrenarà, pels volts de l'Onze de Setembre del 2014, la minisèrie '1714. El preu de la llibertat', basada en la trilogia '1714', d'Alfred Bosch. El projecte, que s'ha presentat aquest dimarts al matí al Born Centre Cultural, té un pressupost de tres milions i mig d'euros, segons ha detallat el productor executiu i impulsor del projecte, Agustí Mezquida, dels quals 200.000 s'esperen recollir gràcies al micromecenatge, a través de la plataforma Verkami. El termini de 40 dies per aconseguir aquesta quantitat s'ha obert aquest dimarts a la mitjanit, i en les primeres 14 hores ja havia superat els 900 euros de recaptació. Mezquida s'ha mostrat absolutament convençut que l'objectiu econòmic –el més alt que s'ha plantejat mai a través d'aquesta plataforma– s'assolirà i que el projecte es podrà tirar endavant.

La ficció, de dos episodis, narrarà els fets que van tenir lloc a Catalunya durant els últims set anys de la guerra de Successió, des del casament de l'arxiduc Carles a l'església de Santa Maria del Mar de Barcelona, l'agost del 1708, fins a la caiguda de la capital catalana en mans de les tropes borbòniques, l'11 de setembre del 1714, després de més d'un any de setge. Sílvia Quer dirigirà la producció, que tindrà entre els protagonistes Lluís Homar −en el paper de Rafael Casanova−, Josep Maria Pou, Marc Cartes i Sílvia Bel.

Segons Quer, '1714. El preu de la llibertat' girarà a l'entorn de dues històries d'amor: d'una banda, un amor físic entre en John Sinclair, un mercenari anglès que es troba immers en el conflicte i defensa Barcelona durant el setge, i la Marianna, una esclava negra que treballa al servei dels senyors Dalmases, i de l'altra, un amor espiritual "del poble de Catalunya cap al seu país". 

Televisió de Catalunya, la Xarxa de Comunicació Local i Prodigius Cinema produeixen aquesta minisèrie, que té el suport de nombrosos organismes oficials –com el departament de Cultura o la Diputació de Barcelona–, entitats –Plataforma per la Llengua o Acció Cultural del País Valencià– i empreses privades –entre les quals, l'ARA i molts altres mitjans de comunicació–. El rodatge, que tindrà lloc a Barcelona, però també en molts punts d'arreu del territori català, com ara Tortosa, Lleida o el castell de Figueres, començarà al febrer i s'hauria d'acabar a finals de març o principis d'abril.