Publicitat
Publicitat

AJUTS PÚBLICS

El ministeri de Cultura deixa les biblioteques sense revistes en català

Les biblioteques espanyoles deixaran de tenir revistes en català a partir d'enguany. Durant els últims anys les publicacions en català podien ser-hi presents a través d'una subvenció l'import de la qual es transformava en subscripcions. El Tribunal de Comptes va considerar que la fórmula era irregular i que calia reconvertir-la a un contracte ordinari, de compra de subscripcions. El ministeri, però, ha optat per eliminar directament aquest tipus d'ajut i ha promès als editors que obrirà una línia de subvencions directes. La mesura no afecta les biblioteques catalanes, que tenen xarxa pròpia.

Des de l'Appec (Associació de Publicacions Periòdiques en Català) es critica la mesura, "ja que farà que les publicacions perdin una part de la seva difusió i, a més, deixarà les biblioteques sense presència de revistes en català". A més, a hores d'ara encara no saben ni els terminis ni els imports d'aquesta futura subvenció.

En total, hi ha 13 revistes en català que tenen presència a les biblioteques d'arreu de l'Estat. Són capçaleres culturals que van sumar 3.300 subscripcions el 2011, valorades en 128.150 euros.

El grup de CiU ha entrat una proposició no de llei a la comissió de cultura del Parlament, perquè es mantinguin aquests ajuts. A la moció es recorda que "les revistes culturals en català han contribuït de manera fonamental a la revitalització, manteniment i normalització de la nostra llengua". La proposició serà defensada en el ple de dijous que ve per la diputada Montserrat Surroca.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT