Mèdia 16/04/2012

La monarquia divideix la premsa: 3 crítiques i 3 defenses

El paper del rei i la monarquia, sotmès a debat als mitjans després de l'accident del monarca mentre caçava. Les posicions dels diaris aquest dilluns i al llarg del cap de setmana mostren postures enfrontades

Ara
1 min

BarcelonaEls editorials i les cartes dels directors dels principals diaris aborden l'accident del rei i valoren la polèmica que ha desfermat el seu viatge de cacera a Botswana. Recull d'opinions crítiques i defenses que s'han pogut llegir aquest dilluns i durant el cap de setmana a la premsa:

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

DEFENSES:

Carta de José Antich, director de 'La Vanguardia', aquest dilluns: "L'actitud del rei al capdavant de la direcció de l'Estat no ha de ser jutjada per aquest incident". "La monarquia s'ha revelat tremendament útil per als interessos espanyols".

Editorial d''El Mundo' d'avui: "El balanç de la monarquia continua sent aclaparadorament positiu". "N'hi haurà prou que admeti l'error i aprengui del que ha passat perquè l'opinió pública giri full i mantingui la valoració globalment positiva de la seva trajectòria".

Editorial de l''Abc': "No passa res quan van de caça certs personatges menors pròxims a l'esquerra, i la mateixa activitat és objecte de desqualificació absoluta en aquest cas, com si els eventuals drets dels animals fossin diferents segons qui sigui el caçador".

CRÍTIQUES:

Editorial 'El País': "Que es produeixi fora de les fronteres del país sense que se sàpiga si existia per part de les autoritats polítiques coneixement previ del viatge no és bo ni per al prestigi de la institució ni per al normal desenvolupament de les activitats del cap d'estat.

Editorial d''El Periódico' d'ahir diumenge: El diari critica la poca "exemplaritat" de la conducta del monarca i assegura que marxar de cacera en plena crisi "requereix multiplicar les explicacions i fer algun gest per reposar la confiança perduda".

Article del director d''Elconfidencial.com', Antonio Zarzalejos: "La monarquia ha caigut en barrina".

stats