Publicitat
Publicitat

Mor l'actor Andrew Sachs, l'entranyable cambrer Manuel d''Hotel Fawlty', als 86 anys

La sèrie es va emetre doblada al català a TV3 a partir de l'any 1986

Andrew Sachs, l'actor britànic conegut per haver interpretat l'adorable cambrer Manuel a la sèrie còmica de la BBC 'Fawlty Towers' (1970), ha mort als 86 anys. La sèrie es va emetre doblada al català amb el títol ' Hotel Fawlty' a TV3 a partir de l'any 1986.

Sachs va morir el  23 de novembre, segons ha explicat la seva dona, Melody, al 'Daily Mail'. L'actor tenia demència diagnosticada des de feia quatre anys.

'Fawlty Towers', inspirada en una estada dels Monty Python en un hotel de Torquay, transcorre en un hotel caòtic farcit de personatges peculiars. Es dóna la curiositat que, mentre que en el doblatge en català Manuel interpreta un immigrant mexicà, a la sèrie original el mateix personatge explica contínuament que és "de Barcelona".  

L'actor dels Monty Python i protagonista a la sèrie ' John Cleese' ha expressat la seva "tristesa" per la mort de Sachs a través de quatre piulades a Twitter.

Més enllà de 'Fawlty Towers', Sachs va interpretar el personatge de Ramsey Clegg a la sèrie britànica emesa per la ITV ' Coronation Street', i va posar la seva veu a diversos programes documentals de televisió i ràdio.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT