Publicitat
Publicitat

Noves tecnologies

Les mosques també tuitegen

Un artista dels Estats Units munta una instal·lació amb una colònia de mosques que penja missatges a la xarxa a través d'un teclat

A la Biblioteca de Babel, Borges especulava sobre la possibilitat d'un lloc que tingués tots els llibres possibles, a partir de qualsevol combinació de lletres imaginable. La majoria serien inintel·ligibles, però algun, vés a saber on, hauria de contenir la veritat última. Sense aquesta poesia, però amb una mecànica similar, l' artista nord-americà David Bowen ha aconseguit que una colònia de mosques mantingui un perfil actiu a Twitter. De moment ja han emès prop de 50.000 missatges, però cap d'ells revela el sentit últim de tot plegat.

La instal·lació d'aquest artista consta de la colònia de mosques i d'un teclat. Quan una mosca reposa sobre una tecla (segons capta una càmera de vídeo, perquè pesen massa poc per prémer efectivament la peça) la lletra en qüestió s'afegeix al missatge. Quan hi ha 140 caràcters, o quan una mosca reposa sobre la tecla 'retorn', allò es penja a Twitter, sota el perfil @flycolony. De moment, només 242 persones segueixen els caòtics missatges dels insectes, formats bàsicament per repeticions de lletres. I les mosques no segueixen a ningú, de la qual cosa es pot extreure també alguna conclusió sobre la seva sociabilitat. Bromes a banda, Richardson ironitza sobre l'excés d'informació que hi ha a la xarxa i critica amb aquesta obra el soroll que genera la conversió de tots els ciutadans en emissors de contingut, no sempre interessant.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT