TELEVISIÓ
Mèdia 13/01/2013

La multipremiada 'Homeland' es veurà en obert a Cuatro

Una de les sèries més crítiques amb la política exterior nord-americana però amb més audiència als Estats Units porta a Cuatro una història post 11-S, farcida d'intriga i conxorxes terroristes.

J.m.
3 min
TRAÏCIÓ 
 L'agent de la CIA Carrie Mathison (Claire Danes, premiada amb un Emmy per aquest paper) sospita que el sergent de la Marina Nicholas Brody (Damian Lewis) juga a més d'una banda.

BARCELONA.S'ha convertit en un fenomen televisiu a escala mundial. Fins i tot el president dels Estats Units, Barack Obama, i l'expresident Bill Clinton l'han citat com una de les seves sèries de capçalera. Ara Homeland arriba en obert a les pantalles de la televisió estatal de la mà de Cuatro. La cadena aposta per la ficció que es va alçar com la vencedora indiscutible en l'última edició dels premis Emmy, els Oscars de la televisió, i que està protagonitzada pels actors Claire Danes i Damian Lewis. Homeland , que actualment emet Fox al nostre país des de l'octubre, passarà a estar a l'abast del gran públic a la cadena de Mediaset a principis d'aquest any. Un cop estrenada a Cuatro, els capítols de Homeland es podran seguir als webs Cuatro.com i Mitele.es en directe i dins la seva oferta a la carta.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tot i que encara no n'ha concretat la data de l'estrena, Cuatro ha anunciat la compra dels drets d'emissió de les dues primeres, i de moment úniques, temporades de la sèrie a Showtime, la cadena per cable nord-americana que ha vist com es disparaven els seus índexs d'audiència des de l'estrena de Homeland el 2011. Política, espies i terrorisme ocupen la trama d'aquesta ficció que va aconseguir mantenir una audiència mitjana de gairebé 4,5 milions d'espectadors als Estats Units al llarg de la seva primera temporada. El primer capítol es va convertir en l'estrena més vista de Showtime dels últims vuit anys en aplegar més d'un milió d'espectadors davant la petita pantalla. El final de la primera temporada li va atorgar un altre rècord: gairebé dos milions d'espectadors es van traduir en el millor final de temporada per a una sèrie nova en la història de la cadena. L'estrena de la segona temporada li va reportar un increment del 60% de l'audiència aconseguida l'any anterior.

Terrorisme i espionatge

Basada en la sèrie Hatufim ( Secuestrado ), emesa per la televisió israeliana Canal 2, Homeland comença explicant la història de Carrie Mathison (Claire Danes), una agent de la CIA que és recol·locada en un centre d'operacions antiterroristes de l'agència a Virgínia després que fes una operació no autoritzada a l'Iraq. Abans, però, un terrorista condemnat a mort li confessa que un soldat nord-americà s'ha unit a Al-Qaida. Mathison comença a sospitar llavors del sergent de la Marina Nicholas Brody (Damian Lewis), que ha tornat a casa vuit anys després de desaparèixer a l'Iraq.

Durant aquest temps va estar tancat i sotmès a tortures fins que un comandament de les forces especials el va localitzar durant una missió quan ja feia temps que l'havien donat per mort. Quan l'agent Mathison no rep el suport dels seus superiors per posar vigilància al sergent, que ha tornat com un heroi, busca el suport de Saúl Berenson (Mandy Patinkin), el seu mentor en l'ofici, per evitar que els Estats Units pateixin un atac terrorista.

Aclamada per la crítica

La ficció creada per Alex Gansa i Howard Gordon, exguionistes de la sèrie 24 , ha obtingut el reconeixement massiu de la crítica nord-americana. Definida com a "fascinant i addictiva" per The Hollywood Reporter i com "el millor thriller de la televisió americana" pel Washington Post , Homeland ha rebut multitud de premis. Des de la seva estrena, aquest thriller psicològic ja ha estat guardonat als Satellite Awards, als Globus d'Or i als Artios Awards, i va recollir sis premis Emmy el 2012, entre els quals hi ha els de millor actor, millor actriu, millor guió i millor sèrie. La distinció va impedir que Mad men guanyés per cinquè any consecutiu com a millor ficció dramàtica.

L'èxit de la sèrie, que ha augmentat a mesura que se n'emetien nous capítols, ha portat Showtime a anunciar que hi haurà una tercera temporada en una decisió "que no ha generat gaire suspens", segons assegura David Nevins, el president d'entreteniment de la cadena. Prevista perquè s'estreni abans que acabi el 2013, Homeland comptarà amb dotze nous capítols d'una hora de durada que es començaran a enregistrar durant la primavera.

stats