OBITUARI
Mèdia 03/07/2012

La muntanya s'emporta un amant del paisatge

Toni Nadal ha mort en un accident de muntanya. És una pèrdua sentida arreu de Catalunya, el territori que ell va recórrer amb l'Espai Terra. Entrava a totes les cases cada dia amb El Temps.

Joan Callarissa
2 min
UN HOME DEL TEMPS I DE LA TERRA  Va entrar a TV3 com a becari però va començar la carrera com a meteoròleg a TVE, perquè la cadena catalana no se'l podia quedar. L'any 1996 li van demanar si s'hi volia incorporar pel seu sòlid coneixement del territori.

BARCELONA.El meteoròleg de TV3 Toni Nadal ha mort aquest cap de setmana als 41 anys mentre feia muntanyisme sol als Pirineus. Els Bombers van trobar el seu cos ahir al matí a la tartera del Coll de Contraix, al Parc Nacional d'Aigüestortes, a la Vall de Boí.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Van intentar trobar-lo diumenge, cosa que no va ser possible perquè el mal temps ho va impedir. Ni tan sols amb helicòpter van poder pentinar els cims més alts, que és on era. Dilluns, sense pluja ni boira , els equips van arribar fins al pedregar on era el cos del meteoròleg de Cervera.

Nadal, divorciat i pare de dos fills, havia emprès la travessa de Carros de Foc, que habitualment costa cinc dies de fer però que ell volia acabar amb només tres dies, segons han explicat els seus companys d' El Temps a TV3. En el tram final d'aquesta sortida és quan es va perdre. "Tenia una gran passió per la muntanya últimament", explicava ahir Tomàs Molina. Francesc Mauri assegurava que, malgrat que estava il·localitzable, creien que "se'n sortiria".

Geògraf entre físics

Els seus companys meteoròlegs han recordat que fins a l'arribada de Nadal a TV3, el 1996, els homes del temps sempre havien estat físics de formació. Ell, en canvi, era geògraf. Això li donava un gran coneixement del territori. Com explica en el seu blog el meteoròleg de l'ARA Miquel Bernis, Nadal li va reconèixer un cop que només fallava a l'hora d'ubicar els pobles de l'Alt Empordà. "Està tan trossejat!", argumentava. També destaca el coneixement que tenia de les tradicions i la seva passió pels Diables.

Espectadors i treballadors de TV3 han expressat el seu afecte per Nadal al Twitter. Entre tots l'han situat al desè lloc dels trending topics globals. Tomàs Molina destacava a Els Matins queCatalunya lamenta la mort d'una persona que destacava per la seva "cordialitat" i "rigor", dos adjectius que es confirmen amb les paraules dels que han estat becaris seus, als quals anava a saludar si passava pel seu poble, com explica Bernis, i dels quals era "amic", com deia ahir Eloi Cordomí.

stats