Premsa
Mèdia 23/11/2011

James Murdoch dimiteix com a directiu del 'Times', el 'Sunday Times' i el 'Sun'

El fill de Rupert Murdoch, esquitxat per les escoltes del 'News of the World', manté el càrrec de president de News International

Efe
2 min
James Murdoch. Foto: AFP

LondresEl president del grup News International, James Murdoch, ha dimitit dels càrrecs directius que ocupava a les empreses editores dels diaris britànics The Times, The Sunday Times i The Sun, segons indiquen uns documents divulgats avui per la Companies House, el registre mercantil del Regne Unit. La renúncia va tenir lloc al mes de setembre, però no s'ha conegut fins aquest dimecres.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El fill del magnat australià Rupert Murdoch ha hagut de comparèixer dues vegades davant el Parlametn britànic per respondre preguntes relacionades amb la seva possible implicació en el cas d'escoltes il·legals del rotatiu sensacionalista News of the World, que formava part del mateix grup fins que va tancar, justament arran d'aquest escàndol, el mes de juliol. James Murdoch podria veure's obligat a abandonar també el càrrec de president de BSkyB en la junta general d'accionsites que tindrà lloc la setmana vinent.

Després d'aquestes dimissions, ja no queda cap membre de la família Murdoch en les juntes directives dels principals diaris britànics que pertanyen al grup News Corporation, l'empresa mare de la qual depèn la filial britànica News International. Tot i així, Murdoch manté el càrrec de president de News International, i seguirà sent també el director general de NI Goup Limited i del Times Newspapers Holdings, la junta editorial establerta el 1981 per assegurar la independència del diari en ser adquirit per Rupert Murdoch.

Tom Mockridge, exresponsable de Sky Italia que va substituir Rebekah Brooks com a consellera delegada de News International al juliol, quan va esclatar el cas de les escoltes, ocupa ara els càrrecs que Murdoch ha deixat vacants.

stats