Mèdia 15/01/2018

Netflix utilitza les càrregues de l'1-O i les pífies de Rajoy per promocionar 'Black mirror'

El nou tràiler de la sèrie barreja imatges reals i altres de ficció

Ara
2 min

Barcelona"Què va ser abans: la realitat o 'Black Mirror'?". Amb aquest missatge, Netflix Espanya ha llançat a Twitter un nou tràiler de la quarta temporada de la sèrie que combina imatges de la ficció amb vídeos reals. Entre aquests vídeos n'hi ha de les càrregues policials de l'1 d'octubre i també d'algunes pífies de Mariano Rajoy.

De fet, el tràiler comença amb una recordada frase del president del govern espanyol: "Hem de fabricar màquines que ens permetin seguir fabricant màquines, perquè el que no farà mai una màquina és fabricar màquines". I acaba amb una altra equivocació de Rajoy: "Som sentiments i tenim éssers humans".

Entremig es poden sentir altres frases reals referides a nous dispositius i tecnologies intel·ligents, a informacions sobre els tuitares espanyols que han estat condemnats per les seves piulades i també un fragment d'un discurs del president de Veneçuela, Nicolás Maduro, en què fa referència a les xarxes socials. També es pot sentir un tall d'una cadena estrangera explicant que el govern espanyol s'havia "compromès" a "aturar el referèndum", mentre es veuen imatges d'una càrrega policial de l'1-O.

Entre les imatges reals incloses en el vídeo n'hi ha també de Rajoy amb ulleres de realitat virtual i de persones seguint a través d'una pantalla gegant el discurs de Carles Puigdemont al Parlament de Catalunya el dia que va proclamar i suspendre la independència.

La quarta temporada de 'Black mirror', de sis capítols, es va estrenar el 29 de desembre i, igual que les entregues anteriors, planteja un món distòpic a partir de la relació entre els humans i les noves tecnologies.

stats