Mèdia 22/04/2021

Netflix duplica la capacitat del seu centre de producció a Madrid

La companyia ha anunciat l'ampliació de la seva seu, inaugurada fa dos anys

A.P.
1 min
'La casa de papel' és un dels grans èxits espanyols de Netflix

BarcelonaLa plataforma de streaming Netflix ha anunciat avui l'ampliació del seu centre de producció a Madrid, situat a Tres Cantos, que duplicarà la capacitat per passar de cinc a deu platós i incorporarà noves instal·lacions de postproducció. Segons ha explicat la companyia, les produccions que es faran a Espanya durant aquest 2021 donaran feina a més de 1.500 treballadors, entre actors i equips tècnics. La seu, que es va inaugurar fa dos anys i acabarà la renovació a finals del 2022, comptarà amb un laboratori de rodatge i sales de muntatge d'última generació.

En una entrevista concedida a Europa Press, Diego Ávalos, vicepresident de continguts de Netflix a Espanya, ha detallat que l'estat espanyol és ara mateix "un mercat clau" per a l'empresa. Alguns dels èxits internacionals recents de la plataforma han sigut espanyols, com Élite i La casa de papel. Segons Ávalos, a Espanya "hi ha base increïble i comptar amb aquest ecosistema creatiu, interpretatiu i tècnic que explica històries que neixen aquí. Ens il·lusiona especialment impulsar aquestes històries, apostar per la seva diversitat i contribuir al fet que la ficció espanyola tingui projecció fora de les nostres fronteres". Una de les estrenes espanyoles imminents de Netflix és El inocente, protagonitzada per Mario Casas i rodada a Barcelona.

Segons dades facilitades per la companyia, des de la seva arribada a Espanya l'any 2015 la plataforma ha estrenat més de 50 títols fets a l'Estat, unes produccions que han generat 7.500 llocs de feina, per a repartiments i equips tècnics.

stats