Premsa
Mèdia 08/02/2011

L'1 d'abril naixerà un nou diari "d'esquerres" i d'àmbit estatal

L'ha presentat avui a Oviedo el seu impulsor, el jurista Teodulfo Lagunero

Efe
1 min

OviedoUn nou diari estatal, "d'esquerres, objectiu i imparcial", que es dirà La voz de la calle, sortirà a la venda el proper 1 d'abril, segons ha anunciat avui el jurista Teodulfo Lagunero, que impulsa el projecte. En una roda de premsa celebrada a Oviedo, Lagunero ha explicat que el nou diari tindrà seu a Madrid, però que comptarà amb edicions específiques per a Catalunya, Andalusia i el nord de la península. Segons ha declarat, l'impulsen un grup d'intel·lectuals i periodistes, i "no estarà vinculat a cap grup econòmic ni polític".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El responsable de la nova publicació ha comentat que el seu principal objectiu serà recollir la "veu" d'aturats, treballadors, jubilats, estudiants, homosexuals i grups ecologistes, entre d'altres. En aquest sentit, ha dit que el nou diari se situarà "entre El País i Público, tot i que potser una mica a l'esquerra de tots dos". Lagunero s'ha definit a si mateix com a "comunista", i ha explicat que, tot i que en les dues últimes eleccions va votar el PSOE, ara no ho tornaria a fer a causa del gir "neoliberalista" de l'actual govern.

Segons Lagunero, el nou diari no atacarà ni el PSOE ni el PP, i els defenserà si porten a la pràctica mesures que considerin positives, perquè buscaran ser "objectius". I ha assegurat: "No sortim en contra de ningú, només volem defensar la veritat".

El diari comptarà, de moment, amb una plantilla d'unes 40 persones, i el seu impulsor, que en serà el gerent, té "absoluta fe que serà un èxit". Tot i així, ha reconegut que posar en marxa una nova publicació diària suposa "una gran dificultat", especialment perquè els joves no n'acostumen a comprar i solen informar-se a través de la xarxa.

stats