Mèdia 23/03/2014

El número 400 de ‘L’Avenç’, el cap de setmana amb l’ARA

Aquest número de la revista tindrà més pàgines de l'habitual i també una tirada més alta

Ara
2 min
La portada del número 400  de la revista L’Avenç.

BarcelonaLa revista L’Avenç publica aquest abril el seu número 400, una edició especial que el cap de setmana que ve es podrà adquirir, juntament amb un exemplar de l’ARA, per un preu de 4 euros. Aquest número de la revista, que tindrà més pàgines de l’habitual i comptarà també amb una tirada més alta, inclourà una extensa entrevista al president de la Generalitat, Artur Mas, a càrrec del director de la publicació, Josep Maria Muñoz. El tema central, però, serà Europa, i entre altres qüestions s’abordaran la construcció europea, la gestió de la crisi econòmica, el creixement de les desigualtats socials i el futur del mercat laboral al continent. La publicació destaca que es tracta de temes “que formen part de l’actualitat” i que seran analitzats “des de l’òptica pròpia d’una revista que té la mirada històrica com a senyal d’identitat”.

Més enllà de l’edició d’aquest número especial -la portada del qual és obra de l’artista conceptual Isabel Banal-, L’Avenç vol aprofitar l’efemèride dels 400 números per “donar un nou impuls a la revista, afirmar la seva centralitat entre les publicacions culturals que s’editen a Catalunya i obtenir un reconeixement i una visibilitat encara més grans”. Amb aquest objectiu, preveu fer diverses presentacions arreu dels territoris de parla catalana, a més de publicar un llibre i fer una exposició sobre la història de la revista. Amb tot, l’acte central de la commemoració és el que tindrà lloc al Born Centre Cultural el 2 d’abril a les 19.00 h, en què participaran l’escriptor Gabriel Josipovici i l’historiador Borja de Riquer, que reflexionaran sobre el paper de la ficció i de la història en la construcció de la memòria col·lectiva. El president del Parlament Europeu, Martin Schulz, també hi intervindrà a través d’una salutació enregistrada.

Publicada per primer cop l’abril del 1977, L’Avenç s’ha convertit en una publicació de referència en l’àmbit de la cultura i el pensament a Catalunya. Des de llavors, segons destaquen els seus editors, la revista, de periodicitat mensual, “ha estat capaç de canviar i d’evolucionar, mantenint la qualitat i el rigor” i “tenint present en tot moment el seu compromís amb el lector”. 37 anys després del seu naixement, la publicació celebra els 400 números amb la complicitat de l’ARA.

stats