SATISFACCIÓ DE LA FUNDACIÓ PUNTCAT

"Amb el domini hem demostrat que som un mercat important"

48.000 pàgines '.cat' en 5 anys

Ja fa cinc anys que es va registrar la primera pàgina web amb el domini .cat . Coincidint amb l'aniversari, la Fundació puntCAT fa balanç i celebra que ja són 48.000 les pàgines que el porten.

D'aquí pocs dies ja hi haurà 48.000 pàgines a internet amb el domini .cat . Ahir ho explicaven satisfets els responsables de la Fundació puntCAT. I ho feien coincidint amb el cinquè aniversari de l'arrencada del domini, un èxit del qual són en bona part responsables.

La xifra de dominis registrats no era ahir l'única satisfacció dels promotors. També celebraven que el domini ha crescut anualment per sobre del 15%. I no s'atura: durant el 2010, el nombre de dominis .cat ha augmentat un 18%, un 12% per sobre de la mitjana del que creixen els dominis genèrics.

Però no només parlen de xifres: des de la Fundació destaquen que la presència del domini .cat ha ajudat a donar visibilitat al país. "A través del .cat estem dient al món que existim i les multinacionals han vist que el mercat català és important". Jordi Iparraguirre, president de puntCAT, afegeix un element que ha interessat especialment les empreses: "Amb la crisi s'han adonat de la importància de crear complicitat i apropar-se als consumidors, cosa que el domini facilita".

La consecució del .cat va ser una fita pionera, ja que era la primera vegada que l'organisme competent, l'ICANN, concedia un domini a una cultura i llengua. És per això que la iniciativa ha servit d'exemple per a altres nacions sense estat com els bascos (volen obtenir el .eus ), els gallecs ( .gal ) o els bretons ( .bzh ).

Més continguts de