SATISFACCIÓ DE LA FUNDACIÓ PUNTCAT
Mèdia 16/02/2011

48.000 pàgines '.cat' en 5 anys

Ja fa cinc anys que es va registrar la primera pàgina web amb el domini .cat . Coincidint amb l'aniversari, la Fundació puntCAT fa balanç i celebra que ja són 48.000 les pàgines que el porten.

A. Brullet / L. Altarriba
1 min
Cinc anys després de la posada en funcionament, els responsables de la Fundació puntCAT celebren la bona acollida dels internautes.

Barcelona.D'aquí pocs dies ja hi haurà 48.000 pàgines a internet amb el domini .cat . Ahir ho explicaven satisfets els responsables de la Fundació puntCAT. I ho feien coincidint amb el cinquè aniversari de l'arrencada del domini, un èxit del qual són en bona part responsables.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La xifra de dominis registrats no era ahir l'única satisfacció dels promotors. També celebraven que el domini ha crescut anualment per sobre del 15%. I no s'atura: durant el 2010, el nombre de dominis .cat ha augmentat un 18%, un 12% per sobre de la mitjana del que creixen els dominis genèrics.

Però no només parlen de xifres: des de la Fundació destaquen que la presència del domini .cat ha ajudat a donar visibilitat al país. "A través del .cat estem dient al món que existim i les multinacionals han vist que el mercat català és important". Jordi Iparraguirre, president de puntCAT, afegeix un element que ha interessat especialment les empreses: "Amb la crisi s'han adonat de la importància de crear complicitat i apropar-se als consumidors, cosa que el domini facilita".

La consecució del .cat va ser una fita pionera, ja que era la primera vegada que l'organisme competent, l'ICANN, concedia un domini a una cultura i llengua. És per això que la iniciativa ha servit d'exemple per a altres nacions sense estat com els bascos (volen obtenir el .eus ), els gallecs ( .gal ) o els bretons ( .bzh ).

stats