Publicitat
Publicitat

LA LLAMBREGADA

El país dels Germans Dalton

El que provoca més arcadetes de tot això de la pujada de l'IVA és que el (ir)responsable de la mesura, el tal Montonto, va dir que havia de fer-ho perquè resulta que l'IVA el paga poca gent. Escolti, senyor Montonto, ¿ha provat de demostrar-nos que no és ben bé un incompetent fent que tothom el pagui?

Bé, però deixem de perdre el temps en inútils i escoltem els que en saben, els tècnics d'Hisenda. ¿Què surt més a compte, apujar l'IVA o evitar el frau? Amb les mesures aprovades, el ministeri diu que espera recaptar 22.000 milions d'euros en un període comprès entre el pròxim 1 de setembre i el 2014. Per saber quant és això per any, fem una mitjana. Cal dividir els 22.000 milions entre dos, que són els 2 anys sencers (2013 i 2014), i restar-li la part proporcional dels 4 mesos que queden d'aquest 2012. Així a ull serien 9.000 milions del 2013, 9.000 del 2014 i 4.000 d'aquest any. Problema? El que es deixa d'ingressar cada any per frau són 17.000 milions. O sigui, que apujant impostos cobraran 9.000 milions, i si fessin complir la llei, ingressarien aquests 9.000 i 8.000 milions més. Ei, això anualment. Si fem el total, el resultat final del partit és Pujada d'IVA, 22.000 milions; Frau, 39.000 milions. És a dir que els que paguem l'IVA com uns imbècils, i ara amb repicó, encara ens quedem a 17.000 milions d'euros del que es recaptaria si el pagués tothom. Hòstia, així sí que fa venir ganes de pagar impostos, oi?

Però hi ha un segon problema. Els mateixos tècnics d'Hisenda creuen que no es recaptaran aquests 22.000 milions previstos amb l'augment perquè: 1) baixarà el consum, i 2) augmentarà el frau. Fan-tàs-tic!!! Sobretot perquè el 72% del frau el cometen grans empreses i patrimonis... És a dir, que saben perfectament qui són i seria tan fàcil donar-los uns ensurtets com preguntar-los per cotxes i segones (i terceres) residències. Bé, però no patim que això no passarà. Espanya és el país del frau de l'IVA, de la derogació de la llei de costes, de l'amnistia fiscal i d'un estat que està en fallida però que no renuncia a continuar construint els AVE que porten enlloc ni té previst aprimar-se. Perquè el Senat continua obert, oi?

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT